2020-05-29 11:23

Armata Rusiei A SIMULAT O INVAZIE RAPIDĂ spre Norvegia, Suedia şi Danemarca

 |  17:13
Armata Rusiei A SIMULAT O INVAZIE RAPIDĂ spre Norvegia, Suedia şi Danemarca

Conform unui raport al Centrului European pentru Analize Politice (CEPA), cu sediul în Statele Unite, zeci de mii de militari ruşi au simulat în luna martie o invazie rapidă spre zone din Norvegia, Suedia şi Danemarca.

Exerciţiul militar "Furtună iminentă", desfăşurat în perioada 21-25 martie în vestul Rusiei, părea a fi o pregătire pentru invadarea ţărilor baltice. „Scenariul includea ocuparea rapidă a nordului Norvegiei, a Insulelor Aland, a insulei suedeze Gotland şi a insulei daneze Bornholm. O astfel de operaţiune încununată de succes ar împiedica aliaţii NATO să intervină în favoarea ţărilor baltice. Rusia probabil că nu vrea restabilirea Pactului de la Varşovia, dar are interese economice clare în regiunea arctică”, au explicat experţii CEPA.

Ministrul norvegian de Externe, Ine Eriksen Søreide, a refuzat să comenteze informaţiile, dar a recunoscut că manevrele militare ruse au suferit modificări. „Suntem activi, înţelegem bine situaţia din regiune şi urmărim situaţia cu atenţie”, a subliniat oficialul norvegian.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine