2020-04-05 20:19

ASEAN strânge rândurile în eforturile de combatere a epidemiei de COVID-19

 |  11:29
ASEAN strânge rândurile în eforturile de combatere a epidemiei de COVID-19

Prim-ministrul Vietnamului Nguyễn Xuân Phúc, în calitate de președinte al ASEAN în 2020, a emis o declarație cu privire la răspunsul comun al ASEAN la izbucnirea bolii respiratorii acute cauzată de noul coronavirus (COVID-19).

Prin declarația în chestiune, premierul vietnamez își arată îngrijorarea susținută de liderii ASEAN cu privire la complicațiile apărute în dezvoltarea epidemiei, care are un impact serios în viața oamenilor și dezvoltarea țărilor ASEAN, precum și a regiunii și a lumii în ansamblu.

Subliniind solidaritatea ASEAN și spiritul unei comunități „coezive și responsive”, liderii ASEAN și-au afirmat angajamentul ferm de a-și uni eforturile pentru a controla răspândirea epidemiei și pentru a asigura siguranța publică. Totodată premierul Phúc salută eforturile în cadrul cooperării medicale ASEAN cu partenerii săi (China, Japonia și Republica Coreea) și a subliniat că ASEAN va spori coordonarea atât la nivel național, cât și regional, în contextul coordonării activității comune între sectoarele relevante pentru o abordare sincronizată și eficientă și o cooperare mai puternică cu Organizația Mondială a Sănătății, dar și cu parteneri și organizații internaționale.

Declarația mai confirmă, de asemenea, solidaritatea și sprijinul puternic al ASEAN pentru eforturile extraordinare pe care guvernul și populația din China le-au depus și le depun, dar și ale comunității internaționale pentru a răspunde la epidemie.

Țările ASEAN mențin o politică deschisă și au convenit să se coordoneze în activitatea de carantină la porțile de frontieră ale țărilor membre, se spune în declarația comună, solicitând agențiilor reprezentative diplomatice ale țărilor ASEAN dintr-o țară terță să ofere sprijin consular cetățenilor ASEAN atunci când este necesar și să coopereze pentru a combate informațiile false despre epidemia COVID-19.

Liderii ASEAN s-au angajat să acorde prioritate înaltă combaterii epidemiei și au solicitat eforturi comune cu comunitatea internațională.

Ca parte a răspunsului comun al ASEAN la COVID-19, viceprim-ministrul și ministrul de externe Phạm Bình Minh, în calitate de președinte al Consiliului de coordonare al ASEAN (ACC), a propus organizarea unei reuniuni extraordinare a CAC și coordonarea cu China pentru organizeazarea unei reuniuni speciale a miniștrilor de externe ASEAN-China cu privire la eforturile comune de a face față COVID-19 în cadrul viitoarei 5 reuniuni a miniștrilor de cooperare Mekong-Lancang ce se va derula la Vientiane în Laos.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine