2019-10-14 21:17

ATAC în fața Palatului Buckingham: Agresorul avea o sabie și a strigat ALLAH AKBAR

 |  18:06
ATAC în fața Palatului Buckingham: Agresorul avea o sabie și a strigat ALLAH AKBAR

Bărbatul de 26 de ani care a rănit vineri seară polițiști în fața Palatului Buckingham, la Londra, era înarmat cu 'o sabie de 1,20 metri' și a strigat 'Allah Akbar', a comunicat poliția britanică, transmit Reuters și AFP.

Bărbatul, care se află acum în arestul poliției antiteroriste, și-a îndreptat autovehiculul pe care îl conducea spre o mașină a poliției, oprindu-se în fața ei într-o zonă din apropierea Palatului Buckingam, reședința reginei Elisabeta a II-a, a indicat poliția.

Polițiști neînarmați au încercat să-l captureze pe șofer, aflat singur în mașină, și care s-a aplecat pentru a lua 'o sabie de 1,2 metri așezată în fața scaunului din dreapta'.

'Polițiștii au acționat foarte rapid pentru a-l reține. În timpul unei lupte, trei polițiști au suferit răni minore. Bărbatul, care a strigat de mai multe ori ,,Allah Akbar'', a fost neutralizat cu un spray (cu piper)', adaugă comunicatul poliției. Doi dintre polițiștii răniți au fost spitalizați pentru scurt timp, adaugă sursa citată de Agerpres.

În momentul incidentului, regina Elisabeta a II-a se afla la reședința sa din Scoția, Castelul Balmoral.

'Polițiștii din cadrul direcției contrateroriste sunt însărcinați cu ancheta, în prezent având loc percheziții în regiunea Luton', a declarat comandantul direcției respective, Dean Haydon.

'Credem că bărbatul a acționat singur și nu căutăm alți suspecți în acest stadiu' al anchetei, a adăugat el, precizând că 'este normal ca incidentul să fie tratat, deocamdată, ca un act terorist'.

Haydon a mai declarat că un dispozitiv de poliție întărit era deja prevăzut pentru weekendul prelungit din Marea Britanie, unde luni este zi de sărbătoare, și că nivelul amenințării teroriste în țară rămâne la 'grav'. Acesta fusese ridicat la nivelul 'critic' — indicând riscul unui atac iminent, pentru prima dată după 2017 — după atentatul de la Manchester din luna mai.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-08-26Parerea ta...

HAZNAUA COCINA GHITZA-VARANUL
26 Aug 2017

exemple de toleranta....Londra si Bruxelles..in fiecare zi un alt "kamikaze fericit" face cate o surpriza...astia se pretind tari civilizate....numai mafie imputita si slugi pupincuristi...Bruxelles este o cocina plina de CURVE IMPUTITE..una mai scarboasa decat alta..de aia toate boarfele securiste din Romania au ajuns de la bordelul de pe Dmbovitza la MARELE MEGA-BORDEL-BRUXEL curve prin parlamentul UE-MUE.........UE a devenit o mare MUUUEEEEEEEEEE...poate stiau englezii de ce au iesit din UE-MUEEE..un MEGA-BORDEL cu MEGA-CURVE IMPUTITE si cu MEGA-CIORDITORI cica "afaceristi"...SIKTIRRRRR..se duce dracului UE
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray