2020-08-09 13:03

Atac la Kabul, revendicat de ISIS: 80 de morți și 231 de răniți

 |  21:10
Atac la Kabul, revendicat de ISIS: 80 de morți și 231 de răniți

Doi atacatori și-au detonat centurile explozive, în timp ce un al treilea a fost ucis de forțele de securitate după un atac armat la Kabul, în Afganistan. Ministerul de Interne afgan a anunțat că bilanțul victimelor atacurilor de sâmbătă este 80 de morți și 231 de răniți, transmite DPA.

"Abu Ali, un comandant al grupării Stat Islamic din districtul Achin din Nangarhar, a raportat comandanților săi că trei atacatori sinucigași și-au detonat bombele în mijlocul demonstrației din Dehmazang", a declarat un oficial afgan din serviciile secrete, sub rezerva anonimatului.

Președintele afgan Ashraf Ghani s-a declarat "profund întristat" de atac și a anunțat că printre victime se află și membri ai forțelor de securitate afgane. Șeful guvernului afgan, Abdullah Abdullah, a condamnat "atacul terorist", în timp ce Misiunea NATO și ambasada SUA la Kabul au calificat atentatul drept "laș".

Câteva mii de manifestanți aparținând comunității hazara (șiită) din Afganistanul majoritar sunit au defilat în liniște începând de dimineață pentru a protesta împotriva unui proiect care presupune construcția unei linii de înaltă tensiune și care le-ar traversa teritoriul, în provincia Bamiyan (centru). Pentru liderii hazara, care reprezintă circa 9% din populația țării, acest traseu este un nou semn al discriminării cu care se confruntă comunitatea și provincia lor, cea mai puțin dezvoltată din Afganistan.

Atacul a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic, potrivit unei știri difuzate de agenția Amaq, apropiată grupării, transmite Reuters. "Doi combatanți ai Stat Islamic și-au detonat centurile cu explozibili la o întâlnire a șiiților în... orașul Kabul din Afganistan", a anunțat Amaq într-o alertă.

În același timp, insurgența talibană a transmis că nu se află în spatele atacului. Principalul purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a menționat într-o declarație de presă că mișcarea "nu are niciun fel de implicare în acest atac tragic". El a adăugat că atacul a fost comis de "cercuri inamice".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz