2019-07-23 08:08

ATAC TERORIST GERMANIA. Poliţia a ridicat baricada care bloca accesul în centrul oraşului. Informaţii noi despre ATACATOR

 |  15:57
ATAC TERORIST GERMANIA. Poliţia a ridicat baricada care bloca accesul în centrul oraşului. Informaţii noi despre ATACATOR

Poliţia a ridicat baricada care bloca accesul în centrul oraşului german Munster din landul Rhenania de Nord-Westphalia, unde un bărbat a intrat cu o furgonetă în mulţime sâmbătă.

Locuitorii şi turiştii se pot întoarce în centrul vechi din Munster, deşi zona din imediata apropiere a locului accidentului va rămâne blocată cât timp investigaţiile continuă.

Poliţia germană a declarat duminică că nu are motive să creadă că bărbatul care a comis atacul a avut complici. Imediat după incident, au circulat informaţii că în vehicul se aflau şi alte persoane, care au fugit. Dar duminică poliţia a spus că acum crede că şoferul, care s-a sinucis imediat după atac, a acţionat singur, , informează duminică dpa, citat de Agerpres.

El a condus vehiculul în oamenii aşezaţi la mese pe terasa restaurantului Grosser Kiepenkerl, o destinaţie populară pentruturişti în centrul vechi al oraşului. Doi oameni au murit şi 20 au fost răniţi în atac. Victimele sunt o femeie de 51 de ani şi un bărbat de 65, ambii din Germania.

În acest stadiu al anchetei, s-a stabilit că şoferul a fost probabil un bărbat în vârstă de 48 de ani din München, potrivit unui comunicat comun al procuraturii şi poliţiei din oraş. În schimb, Frankfurter Allgemeine Zeitung a relatat în ediţia online că făptaşul a fost Jens R., de 48 de ani, care locuia la aproximativ doi kilometri de locul crimei, relatează Reuters.

Postul de televiziune ZDF, citat de agenţia britanică de presă, a relatat că poliţia a efectuat percheziţii în apartamentul acestuia. S-a descoperit că a avut contact cu extremişti de dreapta, dar nu s-a găsit nimic până acum care să dovedească faptul că era el însuşi un extremist.

Sueddeutsche Zeitung a scris că bărbatul avea probleme psihologice, însă Ministerul de Interne din Renania de Nord-Westfalia nici nu a confirmat, nici nu a negat informaţia.

Cancelarul Angela Merkel a declarat într-un comunicat că a fost "profund şocată''.

Casa Albă a emis sâmbătă seara un comunicat în care sunt transmise "gândurile şi rugăciunile" preşedintelui Donald Trump către familiile celor ucişi.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a scris pe Twitter: "Toate gândurile mele sunt cu victimele atacului din Munster. Franţa împărtăşeşte suferinţa Germaniei".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-08Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
08 Apr 2018

explicatie de tipul "nu am inteles nimic".....adica autorul era un ciudat si de fapt nu era un emigrant.....adica niciun fel de explicatie cine si dece a facut accidentul.....ori ne ia de prosti cineva ori totul e FAKE NEWS
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray