2019-08-20 04:05

Atac terorist în Canada. Șase persoane UCISE într-o moschee!

 |  07:36
Atac terorist în Canada. Șase persoane UCISE într-o moschee!

Actualizare: Șase persoane cu vârste între 35 și 60 de ani au fost ucise și alte opt rănite în atac. alte 39 de persoane au scăpat neatinse. Poliția a arestat doi suspecți, unul chiar lângă moschee și altul la aproximativ 40 de kilometri distanță.

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a condamnat atacul „laș”. Primarul New Yorkului, Bill de Blasio și guvernatorul Andrew Cuomo au transmis condoleanțe.

Premierul regiunii Quebec (locuită predominant de populație vorbitoare de limbă franceză), Philippe Couillard, a declarat mobilizare pentru a asigura securitatea populației. Iar Régis Labeaume, primarul din Quebec, și-a declarat suportul familiile victimelor. Însă, Collectif Canadien Anti-Islamophobie, o organizație nonguvernamentală anti-islamofobă, susține că incidentul putea fi preîntâmpinat, având în vedere atât amenințările din trecut, la adresa comunității musulmane din oraș, cât și escaladarea islamofobiei în timpul campaniei electorale din Statele Unite și odată cu instalarea la Casa Albă a unui președinte care se pronunță deschis împotriva musulmanilor.

Anul trecu, în luna iunie, un cap de porc a fost lăsat în fața moscheii unde s-a produs atacul, împachetat în celofan și legat cu fundă roșie, cu mesajul „Bonne appétit!” (Poftă bună!). trei săptămâni mai târziu, un mesaj scris a fost distribuit în vecinătatea moscheii: „Ce este mai serios: un cap de porc sau un genocid?”

ȘTIREA INIȚIALĂ

Cinci persoane au fost ucise prin focuri de armă într-o moschee din Quebec, Canada. Președintele moscheii, Mohamed Yangui, a declarat că incidentul s-a produs duminică seara, în jurul orei 20 (ora locală).

„Suntem în stare de șoc”, a declarat Yangui, citat de Montreal Gazette, precizând că multe alte persoane au fost rănite în atac.

La rugăciunile din moschee se aflau între 50 și 100 de bărbați, femei și copii.

Un martor a relatat că există doi autori ai atacului. Aceștia au intrat în moschee mascați și au strigat „Allahu akbar!”, înainte de a deschide focul.

Se pare că între victime se numără imamul moscheii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-30Parerea ta...

ANONIM
30 Ian 2017

un fleac , au si ei de lucru
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray