2020-05-31 13:19

Atac terorist în Piața de Crăciun din Berlin. Cel puțin 12 morți și zeci de răniți

 |  22:11
Atac terorist în Piața de Crăciun din Berlin. Cel puțin 12 morți și zeci de răniți

Un camion a intrat luni seară în mulțimea de oameni aflată la târgul de Crăciun din Berlin, cel puțin 12 persoane pierzându-și viața și alte zeci fiind rănite, a anunțat poliția germană, potrivit Reuters. Poliția afirmă că este vorba despre un atac terorist.

Nu exista deocamdată alte informații din partea poliției germane cu privire la incidentul produs în apropiere de strada comercială Kurfurstendamm, în vestul Berlinului. De asemenea, nu se știe de ce camionul a ieșit de pe carosabil și a pătruns în Piața de Crăciun.

Actualizare:

Camionul care a intrat în mulţime la Berlin fusese furat cu câteva ore înainte de atac, sugerează datele GPS. Acestea le-au permis anchetatorilor germani să stabilească traseul camionului înmatriculat în Polonia înainte de a intra în mulţime la Târgul de Crăciun de la Berlin, relatează Daily Mirror, publicație britanică citată de News.ro. Se pare că vehiculul fusese furat luni, cu câteva ore înainte de atac.

Datele arată că vehiculul de zeci de tone a fost furat luni între ora locală 15 (16 ora României) şi 16 (17 ora României).

La ora locală 15.19 (16.19 ora României) şi 15.44 (16.44 ora României) au existat tentative eşuate de a porni camionul. Fie a fost vorba de atacatorul care a încercat să îl fure, fie de şoferul polonez care încerca să scape.

Camionul s-a deplasat apoi spre Târgul de Crăciun până la ora locală 17 (18 ora României), apoi a făcut o pauză de o jumătate de oră. În jurul orei locale 17.30 (18.30 ora României) s-a apropiat şi mai mult de locul atacului.

Potrivit presei, modul în care s-a deplasat camionul sugerează că şoferul era începător şi a „înecat” motorul.

Între timp, compania poloneză care deţinea camionul a încercat să îl contacteze pe şofer, însă fără succes.

La ora locală 19.34 (20.34 ora României), camionul s-a îndreptat spre târg. La puţin timp după ora locală 20 (21 ora României), şoferul a aprins farurile şi a intrat în plin în mulţimea strânsă la Târgul de Crăciun, omorând 12 oameni.

După atac, poliţia l-a descoperit mort în cabină pe primul şofer al vehiculului.

Presupusul autor al masacrului a fost arestat în apropiere de târg, după ce a încercat să fugă. Acesta ar fi un refugiat pakistanez în vârstă de 23 de ani, pe nume Naved B.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-20

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Atac armat la Centrul islamic din Zurich

Cine e bărbatul care l-a împușcat pe ambasadorul Rusiei la Ankara
Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
20 Dec 2016

SI EU CARE CREDEAM CA ILIESCU E SINGURUL FABRICANT DE TERORISTI.....CE SA VEZI MAI EXISTA SI ANGELA-CAPDEPORC...A UMPLUT GERMANIA CU MUJAHEDINI-NEANDERTHAL.......BA BAIETI CAND AVETI CHEF SA VIOLATI CEVA MERGETI LA ANGELA...MINIMUM 10PERSOANE CA NU SE INCURCA CU UNUL....SI AVETI GRIJA SA TAMPONATI TOT CE PRINDETI PE STRADA...CA LA JOCUL ALA CARMAGEDDON.....SAU NEED4SPEED......HEIL MERKEL-CAPDEPORC....GROH-GROH.....GUITZ-GUITZ....AI ADUS DIN IRAK SOFERI PENTRU FORMULA1....SI VIOLATORI....HEIL MERKEL
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine