2019-10-17 11:12

ATAC TERORIST la Muzeul Luvru din Paris

 |  14:39
ATAC TERORIST la Muzeul Luvru din Paris

Un bărbat a carui identitate nu a fost inca dezvaluita a atacat vineri o patrulă militară, strigând "Allah Akbar", în apropierea Muzeului Luvru din Paris. Soldatul grav rănit cu o macetă a ripostat cu focuri de arma. Premierul francez, Bernard Cazeneuve, vorbeste despre o agresiune cu un "vizibil caracter terorist".

Lansând ameninţări şi strigând Allah Akbar, potrivit prefectului poliţiei din Paris, atacatorul ar fi încercat să pătrundă în centrul comercial Carroussel du Louvre cu două ruscacuri. Potrivit unei surse citate de L'Express, unul dintre militari a fost rănit uşor la nivelul capului. Agresorul este încă în viaţă, dar grav rănit.

Serviciile de deminare au fost chemate, însă au constatat că cele două rucsacuri nu conţineau materiale explozive.

"Eveniment grav de securitate publică în curs de desfășurare la Paris în zona Luvrului, prioritate la intervenție a forțelor de securitate și de urgență", a transmis pe Twitter Ministerul francez de Interne.

Premierul francez Bernard Cazeneuve a declarat că incidentul pare să fie "un atac de natură teroristă", relatează cotidianul The Guardian pe pagina electronică. La rândul său, prefectul Poliţiei pariziene, Michel Cadot, a declarat că a fost vorba de "un atac comis de un individ care era în mod clar agresiv şi reprezenta o ameninţare teroristă, iar afirmaţiile sale par să indice că dorea să comită un incident terorist".

Oficialul a mai adăugat că un al doilea individ, care se comporta în mod suspect, a fost reţinut, însă până în acest moment nu a fost descoperită vreo legătura între acesta şi atac, citeaza Mediafax.

În momentul atacului, în incinta muzeului erau aproximativ 250 de vizitatori, care au fost evacuaţi treptat, după încheierea controlului de securitate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-03

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray