2020-05-25 18:20

Atacatorul din orașul german Ansbach, credincios Statului Islamic

 |  17:14
Atacatorul din orașul german Ansbach, credincios Statului Islamic

Autorul atacului sinucigaș din orașul german Ansbach jurase credință grupării jihadiste Statul Islamic (SI), a anunțat luni ministrul de interne din landul Bavaria. Ministrul citat a mai spus că o înregistrare video arată clar că atacul a fost unul terorist. Bărbatul, solicitant de azil sirian, amenința, în arabă, că va comite un atac.

Potrivit poliției germane, atacatorul avea suficiente materiale pentru a mai produce o altă bombă. Bărbatul avea asupra sa și un sul de bancnote de 50 de euro la momentul atacului, a mai precizat poliția.

Suspectul sirian în vârstă de 27 de ani care și-a detonat duminică dispozitivul explozibil la Ansbach a sosit în Germania în urmă cu doi ani. Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a afirmat că sirianului i s-a respins cererea de azil anul trecut și că el urma să fie expulzat în Bulgaria. Potrivit anchetatorilor, suspectul era cunoscut poliției pentru infracțiuni referitoare la droguri și alte fapte. El a fost sub tratament la o clinică de psihiatrie și a încercat să se sinucidă anterior de două ori.

Primarul din Ansbach, Carda Seidel, a anunțat că 15 persoane au fost rănite în atacul sinucigaș cu un dispozitiv explozibil, patru aflându-se în stare gravă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine