2019-11-18 06:29

Atentate în Sri Lanka: Şeful poliţiei refuză să demisioneze

 |  11:30
Atentate în Sri Lanka: Şeful poliţiei refuză să demisioneze

Preşedintele srilankez Maithripala Sirisena a numit luni un nou şef al poliţiei, în condiţiile în care predecesorul acestuia, destituit în urma atentatelor jihadiste care au avut loc în timpul Paştelui Catolic, refuză să demisioneze, informează AFP.

Preşedintele a anunţat vineri demisia şefului poliţiei, Pujith Jayasundara, în urma incapacităţii forţelor de securitate srilankeze de a împiedica atentatele sinucigaşe revendicate de gruparea Stat Islamic (SI), comise în hoteluri de lux şi biserici catolice la 21 aprilie şi soldate cu 253 de morţi.

Însă Inspectorul General nu şi-a înaintat deocamdată demisia şi rămâne la reşedinţa sa oficială. Adjunctul lui, Chandana Wickramaratne, a fost numit să-l înlocuiască.

"Jayasundara l-a sfidat pe preşedinte şi a rămas în funcţie, însă astăzi preşedinte a făcut o nouă numire", a declarat o sursă apropiată procesului. "Aceasta înseamnă să Jayasundara este suspendat până când va fi concediat oficial printr-o moţiune de impeachment în Parlament", a adăugat sursa.

Preşedintele Sirisena îi reproşează lui Jayasundara că nu a luat măsurile de securitate necesare în condiţiile în care Sri Lanka dispunea de informaţii foarte precise cu privire la riscurile unor atacuri sinucigaşe iminente.

Cel mai înalt responsabil din Ministerul Apărării a trebuit la rândul său se demisioneze săptămâna trecută, consecinţă a eşecului statului srilankez de a asigura securitatea concetăţenilor.

Mai mult de 150 de persoane au fost arestate în ultimele opt zile în legătură cu ancheta asupra atentatelor, în timp ce alte peste 15 persoane au fost ucise în operaţiuni ale forţelor de securitate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-29Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
29 Apr 2019

pana acum nici nu stiam unde e SRI LANKA pe harta,si la fel foarte multi au aflat cu ocazia asta ca exista o insula cu numele "SrI LANKA"...mai mult americanii au treaba pe acolo de aceea sunt biserici catolice-vezi baza militara Diego Garcia care este in apropiere.Inainte de atentatele din sRI LANKA a fost incendiul misterios de la catedrala NOTRE DAME din Paris care a fost chiar inainte de Paste//dupa parerea mea nu a fost deloc o intamplare acel incendiu,deci este o ofensiva impotriva catolicilor.Se stie rivalitatea dintre catolici si franc-masoni..oare asta sa fie motivul?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray