2020-01-23 02:12

Atentatul din clubul din Florida, cel mai grav după 11 Septembrie 2001. Cel puţin 50 de persoane au murit

 |  09:40
Atentatul din clubul din Florida, cel mai grav după 11 Septembrie 2001. Cel puţin 50 de persoane au murit

Un american suspectat de a fi simpatizant al grupării Statul Islamic (SI) a comis, duminică, cel mai grav atentat "terorist" după 11 Septembrie 2001, după ce a deschis focul într-un club de noapte gay din Florida. În urma atacului, cel puţin 50 de persoane au murit, comentează AFP, citat de Agerpres.

Atacatorul din orașul Orlando, care a fost ucis de poliție, a fost identificat de FBI sub numele Omar Seddique Mateen. Acesta este un american de origine afgană în vârstă de 29 de ani. Poliția federală suspectează că bărbatul a jurat "credință" SI într-un apel la serviciile de urgență 911 înainte de masacru.

Unul dintre supraviețuitorii atentatului a descris scene de "haos" și de oroare.

La doar câteva ore după acest atac, poliția din California a anunțat că un alt atentat vizând homosexuali a fost evitat duminică la Los Angeles cu ocazia Gay Pride.

Deocamdată nu a fost stabilită nicio legătură cu atacul de la Orlando.

FBI a mai anunţat că l-a interogat pe Omar Seddique Mateen în ultimii ani pentru presupuse "simpatii" islamiste. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-13Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
13 Iun 2016

DEOCAMDATA NU A STABILIT NIMENI CA AR FI "ATENTAT ISLAMIC"....FBI A DECLARAT CA INCA NU S-A STABILIT O DOVADA A IMPLICARII ISLAMISTILOR>>>>>LA FEL SI CU 11SEPTEMBRIE TOTI S-AU GRABIT SA DECLARE CA VINOVAT ERA SADDAM HUSEIN,SAU OSAMA BIN-LADEN........INTOTDEAUNA APARENTELE INSALA,IAR MULTE EVENIMENTE SUNT DE FAPT ALTCEVA DECAT CEEA CE NI SE SPUNE PRIN PRESA>>>>MAI ALES CU ATENTATELE TREBUIE EXTREM DE MULTA PRUDENTA NU AI CUM SA STABILESTI AUTORUL IMEDIAT,CHIAR DACA SE GASESTE VREUN TEMBEL SPALAT PE CREIER SA-SI ASUME ATENTATUL
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray