2020-03-28 17:55

Atenție: Apare o tehnologie CONTROVERSATĂ, într-un oraș pe care poate îl vizitezi

 |  21:54
Atenție: Apare o tehnologie CONTROVERSATĂ, într-un oraș pe care poate îl vizitezi

Nu se ştie cu exactitate câte persoane din lume ar fi fost vizate de această tehnică. Spre exemplu în SUA, nici legile federale şi nici cele la nivel de stat nu oferă protecţie specifică pentru o asemenea tehnică. Apărătorii libertăţilor civile sunt îngrijoraţi că îmbunătăţirea unei asemenea tehnologii, folosită de guverne şi industrie, ar putea afecta viaţa privată.

Poliția Metropolitană din Londra a anunțat că va instala un sistem de recunoaștere facială în timp real, pentru a îmbunătăți capacitatea ofițerilor de a identifica suspecții căutați în capitala britanică, potrivit  CNN. Camerele, marcate în mod vizibil, vor fi direcționate doar pentru a scana fețele oamenilor pe măsură ce se apropie, au precizat pentru presă oficiali londonezi. Acest lucru se petrece în pofida avertismentelor privind confidenţialitatea şi dreptul la viaţă privată, emise de grupurile de monitorizare a drepturilor. Tehnologia va fi implementată în zone unde datele arată că s-ar afla persoane responsabile pentru infracțiuni grave și violențe, precum atacuri cu arme sau exploatare sexuală a copiilor.

Discriminează femeile și persoanele de culoare

Decizia privind utilizarea acestei tehnologii a fost în atenția comisarului informațional al Regatului Unit, care și-a arătat îngrijorarea cu privire la confidențialitate și acuratețe. Acesta a indicat că tehnologia discriminează femeile și persoanele de culoare - o problemă care a fost documentată de cercetătorii federali din Statele Unite, unde mai multe orașe au interzis utilizarea acestei tehnologii. „Tehnologiile de acest tip pot fi excesiv de invazive în viața de zi cu zi a oamenilor și riscă să afecteze încrederea nu numai în tehnologie, ci și în modul de acțiune al poliției”, declara Elizabeth Denham, comisarul informației din Marea Britanie.

Spre exemplu, Agenţia Naţională de Securitate (NSA) a Statelor Unite interceptează "milioane de imagini pe zi" care se traduc într-un "extraordinar potenţial neexploatat", potrivit documentelor din 2011 obţinute de fostul consultant Edward Snowden. În timp ce altădată se concentra pe comunicaţii scrise şi verbale, NSA ia în considerare imaginile faciale, amprentele sau alte elemente de identificare, la fel de importante pentru misiunea sa de urmărire a suspecţilor de terorism şi a altor ţinte ale serviciilor de informaţii, arată documentele.

Încă sunt limitări tehnice

China, la rândul ei, se foloseşte de sute de milioane de camere video şi sisteme bazate pe recunoaştere facială şi pe inteligenţă artificială pentru a identifica şi urmări aproape 1,5 miliarde de oameni. By the way, China are  o infrastructură de monitorizare nemaiîntâlnită în altă parte.

"Recunoaşterea facială poate fi foarte invazivă", spune Alessandro Acquisti, cercetător în tehnologia recunoaşterii faciale la Carnegie Mellon University. "Încă sunt limitări tehnice în această privinţă, dar puterea folosirii computerelor creşte, bazele de date cresc, iar algoritmii continuă să se îmbunătăţească".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine