2020-05-29 02:04

Atenție la ceva grav: Înșelătorii și explozie de vaccinuri FALSE

 |  22:46
Atenție la ceva grav: Înșelătorii și explozie de vaccinuri FALSE

Europol, oficiul european de poliţie, susține că descoperirea unui vaccin anti-COVID-19 va duce la o explozie de copii false.

Adresându-se Comisiei pentru Libertăţi Civile din Parlamentul European, șefa Europol, Catherine de Bolle a spus că ''vânzarea de produse frauduloase şi sub standard este în expansiune în economia pandemiei'' prin intermediul internetului, atât prin canalele obişnuite de vânzare cât şi prin aşa-numitul ''dark web''.

''Estimăm că atunci când va exista un vaccin (împotriva COVID-19), delincvenţii vor folosi această oportunitate pentru a vinde vaccinuri false", a spus ea. ''Suspectăm că majoritatea produselor farmaceutice şi substanţelor active vândute în UE au originea în India şi China. Ambele ţări au o industrie chimică farmaceutică semnificativă, atât licită cât şi ilicită'', subliniază Catherine de Bolle. Ea a menţionat în acest context că, în urma unei discuţii prin videoconferinţă cu autorităţile chineze, s-a convenit o creştere a cooperării între UE şi China pentru a combate acest tip de fraudă.

Înşelătoriile comise de indivizi care pretind a fi echipe de dezinfecţie

Pe de altă parte, șefa Europol a semnalat o scădere a furturilor din locuinţe, crescând în schimb furturile de echipamente şi produse medicale. Un fenomen nou îl reprezintă înşelătoriile comise de indivizi care pretind a fi echipe de dezinfecţie pentru locuinţe, ţinta lor predilectă fiind persoanele vârstnice.

Catherine de Bolle mai semnalează că şi mediul online a cunoscut în timpul acestei pandemii o creştere a infracţionalităţii, ea menţionând aici mai ales cazurile de “phishing” (furt de identitate) şi distribuirea de programe malware prin intermediul aplicaţiilor pentru videoconferinţe, potrivit Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine