2019-10-18 04:30

Atenționare de CĂLĂTORIE în Grecia, Franța și Portugalia

 |  17:04
Atenționare de CĂLĂTORIE în Grecia, Franța și Portugalia

MAE a emis o atenţionare de călătorie pentru cetățenii români care călătoresc în Portugalia, după ce în zonă a fost emis o avertizare de cod roşu de caniculă pentru 2 august. Căldură aproape la fel de ucigătoare va fi şi în Franţa, în timp ce în Grecia sunt anunţate ploi abundente.

Zonele din Portugalia vizate de caniculă sunt: Bragança, Evora, Guarda, Vila Real, Santarém, Beja, Castelo Branco, Portalegre şi Braga. Totodată, pentru ziua de joi este emis un cod portocaliu de caniculă pentru Lisabona, Leiria, Aveiro, Coimbra, Viseu, Porto, Faro, Setúbal şi Viana do Castelo. Este de aşteptat ca temperaturile maxime să atingă peste 40 de grade Celsius la umbră.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o altă avertizare de călătorie şi pentru sudul Franţei. Până în 5 august în sudul Franţei (Departamentele Var, Alpes-Maritimes, Haute-Corse, Vaucluse, Bouches-du-Rhône, Gard, Herault, Pyrenees Orientales, Aude, Tarn şi Aveyron), este cod portocaliu de caniculă iar temperaturile pot atinge 40-42 grade Celsius.

În schimb, Grecia se va confrunta din nou cu ploi torenţiale și inevitabil apoi cu inundații. MAE anunţă că a fost prelungită perioada de înrăutăţire a vremii până la data de 4 august 2018. Sunt prognozate ploi şi furtuni puternice la nivel local, însoţite de căderi de grindină şi vânt puternic. Joi este prognozată vreme instabilă în Macedonia centrală şi de vest, Thessalia, Epir, insulele Sporade, vestul Greciei Continentale şi Peloponez (în principal partea de vest). Potrivit sursei citate, vineri ploile puternice vor afecta Macedonia centrală şi de est (în principal judetele Pieria, Imatheia, Pella), Epir, Tessalia.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale ambasadele României din Portugalia, Franţa şi Grecia. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs ), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray