2020-07-03 20:53

Augustin Lazăr ar putea deveni consilierul premierului moldovean Maia Sandu

 |  17:31
Augustin Lazăr ar putea deveni consilierul premierului moldovean Maia Sandu

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că ex-procurorul general al României, Augustin Lazăr, i-ar putea deveni consilier pentru reformarea justiției în R. Moldova.

”Am discutat despre planurile noastre privind reformarea justiției și lupta împotriva corupției. Domnia sa a împărtășit mai multe aspecte din propria experiență în calitate de șef al Ministerului Public, dar și a apreciat pozitiv inițiativele noastre de reformare a organelor procuraturii. Însă m-a bucurat și mai mult faptul că domnia sa și-a exprimat de principiu disponibilitatea de a se implica în echipa de consiliere pentru promovarea reformei justiției din țara noastră. Schimbările reale pot fi posibile doar cu sprijinul unor oameni integri, care dau dovadă de fermitate și curaj în lupta cu spălarea banilor și corupția mare. De un astfel de procuror avem nevoie în Republica Moldova și sperăm să ne putem baza și pe experiența și profesionalismul unor oameni ca Augustin Lazăr”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Augustin Lazăr a fost numit procuror general al României în aprilie 2016 și s-a pensionat în aprilie anul acesta după ce a candidat pentru un nou mandat dar a fost respins de ministrul Justiției de atunci, Tudorel Toader.

Lazăr a anunțat că se pensionează pe fondul scandalului generat de acuzațiile că a refuzat de două ori eliberarea condiţionată a disidentului anticomunist Iulius Filip, închis la Aiud în anii 80.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz