2020-03-29 13:07

Australia: 10.000 de cămile ce amenință resursele de apă și mâncare ale unor comunități indigene, vor fi omorâte de către lunetiști

 |  10:29
Australia: 10.000 de cămile ce amenință resursele de apă și mâncare ale unor comunități indigene, vor fi omorâte de către lunetiști

În sudul Australiei, 10.000 de cămile vor fi exterminate de către lunetiști, din cauza secetei care le face să se apropie de comunități indigene pentru apă și mâncare, punându-i în pericol, resursele acestora de hrană și apă fiind oricum limitate.

Autorităţile locale din Australia de Sud au declarat că turme ''extrem de mari'' afectează comunităţile rurale - ameninţând puţinele surse de hrană şi de apă, avariind infrastructura şi reprezentând un pericol la adresa şoferilor.

Măsura este luată în contextul în care Australia a fost afectată în 2019 de cel mai călduros şi secetos an din istoria înregistrărilor meteorologice, seceta severă secând sursele de apă din unele oraşe şi alimentând incendiile de vegetaţie care au devastat zona de sud-est a ţării.

Perioada de cinci zile în care va fi aplicată măsura exterminării acestor animale din zona Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY) - unde trăiesc circa 2.300 de indigeni, în regiunea de nord-vest din Australia de Sud - este prima de acest fel pusă în aplicare în acest stat, potrivit media locale.

''Aceste grupuri (de cămile) exercită presiune asupra comunităţilor îndepărtate de aborigeni din zona APY şi a activităţilor de păşunat, cămilele fiind în căutare de apă'', a declarat într-un comunicat comitetul executiv din APY.

Departamentul de Mediu din Australia de Sud, care susţine că măsura exterminării din elicopter, a declarat că seceta a provocat de asemenea ''probleme grave în ceea ce priveşte bunăstarea animalelor'' deoarece cămilele au murit de sete sau s-au călcat în picioare în căutare de apă. ''În unele cazuri, animalele moarte au contaminat surse importante de apă şi situri culturale'', a adăugat un purtător de cuvânt al instituţiei.

Cămilele au fost introduse pentru prima oară în Australia în anii 1840 pentru a ajuta la explorarea vastelor zone din interiorul continentului, circa 20.000 de exemplare fiind importate din India în următoarele şase decenii.

Australia ar deţine în prezent cea mai mare populaţie de cămile din lume, cifre oficiale sugerând că în aceste regiuni deşertice ar trăi peste un milion de exemplare.

Potrivit Departamentului de Mediu, ''până la 10.000 de cămile vor fi exterminate în concordanţă cu cele mai înalte standarde privind bunăstarea animalelor''.

Postul ABC a relatat că animalele vor fi ucise la distanţă de comunităţi, iar carcasele acestora vor fi arse


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-08Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
08 Ian 2020

cum naiba sa ajungi la asemenea "solutie finala" cu bietele animale? Eventual le poti exporta in alte tari ce mare chestie le pui pe un vapor de transport si le trimiti in Africa.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine