2020-07-11 01:59

Australia - centru de carantină pentru evacuații din Wuhan pe insula solicitanților de azil. Vietnam - 12 persoane în carantină

 |  10:27
Australia - centru de carantină pentru evacuații din Wuhan pe insula solicitanților de azil. Vietnam - 12 persoane în carantină

Australia intenționează să-și evacueze cetățenii din epicentrul epidemiei de coronavirus din China și să-i carantineze pe o insulă folosită în mod normal pentru detenția solicitanților de azil, conform presei de la Canbera.

Primul ministru Scott Morrison a spus că australienii „vulnerabili” - inclusiv copiii și persoanele în vârstă - și vizitatorii pe termen scurt aflați în Wuhan și în provincia provincia Hubei vor fi o prioritate pentru guvernul australian, în eforturile de extracție a celor aproximativ 600 cetățeni australieni.

Morrison a spus că Australia lucrează cu Noua Zeelandă la această operațiune și va încerca să ajute națiunile din Pacific să-și evacueze cetățenii, atunci când este posibil, dar „prima sa prioritate în acest moment este siguranța australienilor”. "Subliniez că aici există mai degrabă o fereastră limitată și ne mișcăm foarte, foarte rapid pentru a ne asigura că putem pune în aplicare acest plan și să executăm operațiunea împreună cu Noua Zeelandă", a declarat Morrison pentru reporterii din Canberra.

Morrison a mai precizat că persoanele aduse din China vor fi ținute în carantină timp de 14 zile pe Insula Crăciunului, cunoscut ca un celebru centru de detenție pentru imigrație, folosit de câteva decenii pentru reținerea solicitanților de azil care încearcă să ajungă în Australia cu barca.

De asemenea, el a spus ca lumea să nu aibă așteptări foarte mari cu privire la câți australieni ar putea fi evacuați din Wuhan. `Vreau să subliniez că nu putem da o garanție că această operațiune este susceptibilă să reușească în totalitate”, a mai adăugat premierul Australiei.

Ministrul de externe, Marise Payne, a declarat că Australia va solicita autorizația autorităților chineze pentru a permite cetățenilor săi să plece din Wuhan, prin oficialii consulari australieni care călătoresc din Shanghai spre Hubei, pentru a coordona eforturile. De remarcat că Japonia și Statele Unite au evacuat deja câteva sute de cetățeni din Wuhan. Până acum cinci australieni au fost tratați pentru virus și se pare că sunt într-o stare stabilă. Deocamdată, nu au existat cazuri confirmate în Australia de transmitere a coronavirusului de la om la om.

Vietnam: 12 persoane în carantină

În prezent, doisprezece pacienți sunt în carantină la Spitalul General Đà Nẵng din zona HoChi Minh prezentând febră. Aceștia sunt  șapte cetățeni chinezi, patru vietnamezi și unul din Republica Cehă.  Nguyễn Thành Trung, directorul adjunct al spitalului, a declarat că, dintre cei 12, unul din provincia Hunan a Chinei a fost detectat printr-un un scaner termic de pe Aeroportul Internațional Đà Nẵng cu temperatură corporală de peste 38,5° C fiind transportat la spital. Cazurile rămase sunt turiști sau vietnamezi care au mers la spitale private din oraș, întrucât toți sufereau de febră ridicată și au pretins că au fost în contact cu resortisanții chinezi, potrivit agenției Vietnam News.

`Cu toate acestea, nu există suficiente dovezi pentru a se stabili că starea lor este legată de coronavirusul cu răspândire rapidă și mortală”, a spus Trung, adăugând că toate aceste cazuri au fost transferate la Spitalul General pentru a fi monitorizate și tratate conform protocolului. Deasemenea au fost prelevate probe clinice de la pacienți și trimise la Nha Trang pentru analize suplimentare.

O persoană cu simptome de pneumonie - febră ridicată, dureri în piept și tuse - din provincia Thanh Hoá din centrul Vietnamului a fost pusă în carantină și îi este monitorizează starea de sănătate. Cetățeanul vietnamez se întorsese cu șapte zile în urmă din orașul Wuhan din China, unde voia să participe la celebrarea Noului An Chinezesc.

Deces cauzat de un atac de cord

 

De asemenea, în urmă cu trei zile, departamentul de sănătate al Đà Nang Sundayng a anunțat că moartea unui cetățean chinez sâmbătă în oraș nu a fost cauzată de temutul virus, ci de un atac de cord, calmând astfel temerile din rândul publicului din ce în ce mai neliniștit.

Potrivit departamentului, victima este o cetățeancă chineză, în vârstă de 66 de ani, pe nume Liyan, ce sosise la Đà Nẵng cu zborul Vietjet Air numărul VJ8859 fiind cazată într-un hotel din districtul Ngũ Hành Sơn.

Departamentul de sănătate al orașului a precizat că până în prezent, toți cei 236 de pasageri de la bordul aceluiași zbor au o stare de sănătate bună și nu prezintă simptome ale coronavirusului. Departamentul a emis recomandări către toate hotelurile din oraș pentru a-și informa clienții despre boală și despre simptomele care o însoțesc.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz