2020-07-14 14:17

Australia de Vest, răvășită de o furtună masivă. 50.000 de case au rămas fără curent electric

 |  11:00
Australia de Vest, răvășită de o furtună masivă. 50.000 de case au rămas fără curent electric

O furtună masivă a făcut ravagii în zonele de coastă din Australia de Vest, inclusiv în capitala acestui stat, Perth, informează luni DPA., potrivit Agerpres

Serviciile de urgenţă ale statului au declarat că au răspuns la sute de apeluri în timpul nopţii şi luni dimineaţă, care semnalau acoperişuri distruse, daune provocate locuinţelor, inundaţii sau căderi de copaci.

Cea mai puternică rafală de vânt, de 126 de kilometri pe oră, a fost înregistrată la Cape Leeuwin, în sud-vestul statului, a indicat luni pe Twitter Biroul meteorologic, precizând că vântul a provocat în unele zone furtuni de praf.

Rafalele de vânt au smuls acoperişuri şi au doborât copaci în regiunile de coastă din nordul statului, au raportat mass-media locale.

De asemenea, circa 50.000 de case din Australia de Vest au rămas fără curent electric peste noapte, au declarat furnizorii de energie pentru radiodifuzorul public ABC.

Precipitaţii abundente au lovit părţi ale coastei, în mai multe zone înregistrându-se cele mai înalte valuri din acest an.

Australia de Vest va continua să se confrunte cu o a doua zi de furtună luni, a precizat Biroul menţionat.

În timp ce vânturile periculoase se vor potoli treptat, valuri anormal de mari pot apărea pe coasta de sud-vest a statului, a avertizat Biroul meteorologic, adăugând că există riscul de inundaţii şi de eroziune a plajelor.

Furtuna este rezultatul unui sistem meteorologic generat de ciclonul tropical Mangga, între timp retrogradat, care a adus un front atmosferic rece în regiune.

Un astfel de eveniment meteo la sfârşitul lunii mai este rar în contextul în care sezonul cicloanelor din Australia se încheie oficial pe 30 aprilie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz