2020-07-04 12:53

Australia: Statul Islamic vrea să obțină arme chimice

 |  11:41
Australia: Statul Islamic vrea să obțină arme chimice

Guvernul australian se teme că jihadiștii din Statul Islamic intenționează să producă arme chimice. Șeful diplomației australiene, Julie Bishop, a dezvăluit că organizația teroristă a început să recruteze tehnicieni capabili să ia parte la un program de arme de distrugere în masă.

Julie Bishop, ministrul de Externe al Australiei, a avertizat asupra pericolului pe care îl prezintă eforturile organizației teroriste Statul Islamic de a obține arme chimice. Oficialul australian a explică SI, „una dintre cele mai grave amenințări la adresa securității din zilele noastre”, recrutează tehnicieni bine pregătiți care să o ajute să producă arme chimice. „Folosirea acidului clorhidric de către Daesh și recrutarea de specialiști extrem de bine pregătiți, inclusiv din Occident, sunt dovada unor eforturi cât se poate de serioase în dezvoltarea armelor chimice”, a sublinait Julie Bishop.

Kurzii din Irak au acuzat Statul Islamic că a folosit acid clorhidric în luptele contra luptătorilor din forțele militare kurde, Peshmerga. Potrivit Agerpres, acuzațiile kurzilor nu au putut fi confirmate independent până în acest moment. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz