2020-08-10 23:04

Australienii, nemulțumiți de gestionarea crizei incendiilor de vegetație. Popularitatea prim-ministrului Scott Morrison scade drastic

 |  10:00
 Australienii, nemulțumiți de gestionarea crizei incendiilor de vegetație. Popularitatea prim-ministrului Scott Morrison scade drastic

Popularitatea prim-ministrului, Scott Morrison, scade puternic în mijlocul crizei incendiilor de vegetație din Australia, un sondaj de opinie arătând că cetățenii sunt nemulțumiți de performanța acestuia și modul în care gestionează criza, relatează luni agenţia DPA.

Cota de popularitate a lui Morrison a scăzut cu opt puncte procentuale de la începutul lunii decembrie, ajungând la 37%, potrivit unui sondaj Newspoll realizat de ziarul conservator The Australian.

Liderul opoziţiei laburiste Anthony Albanese l-a depăşit pe Morrison, cu o cotă de popularitate de 46%, ca prim-ministru preferat.

Sondajul relevă că 59% dintre respondenţi sunt nemulţumiţi de performanţa lui Morrison.

Un număr de 1.505 de alegători au fost chestionaţi de miercuri şi până sâmbătă în primul sondaj de opinie publicat în 2020. Marja de eroare este de 2,5%.

Rezultatul acestui sondaj este cel mai prost pentru Morrison de când el şi-a asumat conducerea Partidului Liberal în august 2018, continuând apoi cu câştigarea alegerilor federale în mai anul trecut.

Incendiile de vegetaţie din Australia, începute în acest sezon în septembrie, au ars deja peste 10 milioane de hectare de teren, făcând 28 de morţi şi distrugând peste 2.000 de case.

Între timp, guvernul a promis 50 de milioane de dolari, sumă care va fi suplimentată, pentru a ajuta la salvarea şi protejarea faunei sălbatice afectate de focuri.

Banii vor proveni din fondul de recuperare după incendii de două miliarde de dolari.

Oamenii de ştiinţă au avertizat că peste un miliard de animale ar fi murit în incendii, iar unele specii ar putea ajunge la dispariţie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz