2020-01-29 12:42

AUSTRIA. 6.000 de alarme antiviol, împărţite femeilor cu ocazia petrecerilor stradale de Crăciun şi Anul Nou

 |  13:11
AUSTRIA. 6.000 de alarme antiviol, împărţite femeilor cu ocazia petrecerilor stradale de Crăciun şi Anul Nou

Florentin Dincă

Milioane de turişti din lumea întreagă sărbătoresc Crăciunul şi Anul Nou în Austria, şi în special la Viena. Ministerul de Interne austriac a luat decizia, după valul de agresiuni sexuale de anul trecut de la Koln, să sporească măsurile de securitate la evenimentele publice după atentatul de la Berlin şi că va împărţi 6.000 de alarme antiviol femeilor care vor participa la petrecerile de stradă din ţară.

“Este o campanie naţională ce vizează în primul rând femeile de Revelion”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Karl Heinz Grundboeck.

Alarmele vor fi împărţite de forţele de ordine pe străzile din capitala austriacă. Dacă vor fi activate, dispozitivele vor emite un sunet ascuţit, menit să atragă atenţia şi să sperie potenţialii agresori. Câteva sute de mii de oameni sunt aşteptaţi la petrecerile de Anul Nou de pe străzile Vienei.

Anterior, ministrul austriac de Interne Wolfgang Sobotka a anunţat că ţara va spori măsurile de securitate în locurile publice, de Crăciun şi Revelion, dar a avertizat că este imposibil ca autorităţile să ofere “securitate 100%”.

Pe de altă parte, o anchetă oficială germană vizând agresiunile sexuale din jurul principalei gări din Koln, de anul trecut a conchis că 2.000 de bărbaţi, majoritatea nord-africani, au fost responsabili pentru agresarea şi jefuirea a 1.200 de femei, potrivit News.ro. Numai 38 de poliţişti erau desfăşuraţi în zonă pentru a ajuta victimele.

Drept dovadă, anul acesta, poliţia din Koln va mobiliza 1.500 de ofiţeri în oraş pentru a asigura ordinea de Revelion, adică de 10 ori mai mult ca anul trecut. Mai mult, oraşul va fi monitorizat de elicopter.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine