2019-10-16 05:07

Austria o ia pe urmele Marii Britanii. Cere ceva INCOMPATIBIL cu tratatul UE

 |  17:10
Austria o ia pe urmele Marii Britanii. Cere ceva INCOMPATIBIL cu tratatul UE

Cancelarul austriac, social-democratul Christian Kern, a prezentat un program prin care partidul său încearcă să recâștige votanții care s-au îndreptat spre Partidul Libertății (FPO), de extremă dreapta, al cărui candidat a fost la un pas de a câștiga alegerile prezidențiale din 2016, și care conduce în sondaje, pe fondul îngrijorărilor legate de imigrație și de șomaj, informează Agerpres. Între altele, Kern promite reducerea imigrației est-europene, fapt incompatibil cu tratatul UE și principalul motiv care a dus la Brexit.

Kern s-a referit la imigrația din estul Europei, angajându-se să ceară măsuri de restrângere a practicilor prin care companii pot trimite lucrători europeni în Austria fără a plăti integral impozite în această țară. „Avem o situație în care aceste țări est-europene își exportă șomajul în Austria”, a afirmat cancelarul, susținând că va face presiuni în UE pentru ca acești cetățeni străini să aibă acces pe piața muncii din Austria doar în sectoarele cu un evident deficit de personal.

Programul pe următorii 10 ani este axat pe crearea de locuri de muncă, creșterea investițiilor publice și taxarea companiilor multinaționale, anunță Reuters.

Obiectivul declarat este crearea a 200.000 de locuri de muncă până în 2020.

Programul mai prevede creșterea salariului minim, dar și măsuri în domeniul sănătății.

Kern propune și aplicarea unei taxe 'punitive' de peste 25% companiilor care își exportă profiturile în alte state europene pentru a evita plata impozitelor în Austria.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-13Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
12 Ian 2017

TOATE FIRMELE ASA-ZIS "A USTRIECE" DIN ROMANIA SA FIE NATIONALIZATE....... .....INCEPAND CU OMV SI B CR......PTR CA SUNT DOAR NISTE ESCROCHERII
F-B-I
13 Ian 2017

are dintii din fata de al ta culoare sunt implantur i
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray