2020-02-28 17:57

Avertisment din partea Consiliului de Securitate ONU: Suntem în pragul RĂZBOIULUI

 |  09:21
Avertisment din partea Consiliului de Securitate ONU: Suntem în pragul RĂZBOIULUI

Ultimul val de violenţe între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas a adus Fâşia Gaza în pragul războiului, a afirmat miercuri în Consiliul de Securitate al ONU coordonatorul Naţiunilor Unite pentru Orientul Mijlociu, Nikolai Mladenov, citat de AFP.

Mladenov a dat acest avertisment în timp ce Consiliul de Securitate se află în impas în ce priveşte cu modalitatea de a reacţiona după cea mai severă confruntare între forţele israeliene şi grupările armate palestiniene de la încheierea războiului din 2014.

"Ultimul ciclu de atacuri este un avertisment pentru toţi că ne aflăm în fiecare zi în pragul războiului", a afirmat Mladenov într-o videoconferinţă de la Ierusalim.

Consiliul s-a reunit de urgenţă la solicitarea Statelor Unite care au cerut adoptarea unei declaraţii pentru a condamna cu tărie tirurile de rachete şi obuze asupra Israelului desfăşurate marţi de aripa armată a Hamas şi a Jihadului Islamic.

Ca represalii, armat israeliană a lovit marţi zeci de ţinte din Fâşia Gaza.

Kuweitul, membru nepermanent al Consiliului de Securitate care reprezintă ţările arabe, a blocat miercuri propunerea americană, insistând că a prezentat proiectul său de rezoluţie pentru rezolvarea crizei.

Kuweitul doreşte ca în această săptămână să aibă loc un vot asupra proiectului său de rezoluţie, lansând un apel la considerarea "unor măsuri pentru a garanta securitatea şi protecţia populaţiei civile palestiniene" din teritoriile palestiniene şi Fâşia Gaza, potrivit textului obţinut de AFP.

La rândul lor, americanii, care dispun de drept de veto în Consiliu, se vor opune acestui proiect, le-a spus jurnaliştilor ambasadorul israelian la Naţiunile Unite, Danny Danon.

Ambasadorul francez, François Delattre, a denunţat impasul în care se află Consiliul.

"Această tăcere este tot mai grea, tot mai apăsătoare, tot mai asurzitoare, nu este acceptabilă. Nu este acceptabil pentru populaţiile palestiniană şi israeliană care sunt primele afectate de acest conflict. Nu este acceptabil pentru lumea care ne priveşte şi care vede în această tăcere în cel mai bun caz o expresie a neputinţei, dacă nu o dovadă de dispreţ", a declarat diplomatul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-31



Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
31 Mai 2018

iar noi vrem sa ne bagam in mijlocul nebuniei si sa mutam ambasada......ca sa mai ia mafiotul flausat drac-nea niste avantaje pe sub masa.....Miza este extrem de mare ptr ca nu e vorba de palestinieni aici,sunt toate tarile islamice care vor reactiona la asa ceva//USA e o tara care-si permite asemenea mutari ptr ca are armata puternica dar europenii nu au nevoie de noi surprize si atentate...vezi ce a spus Federica Mogherini pe tema asta-situatia trebuie rezolvata diplomatic intre cele doua parti-(ceea ce nu s-a intamplat niciodata si nici nu prea are sanse sa se intample) Exista anumite cercuri extremiste care-si doresc un razboi extins cu toate tarile arabe...ceea ce nu se poate deoarece implica si Rusia,Iranul China...adica razboi generalizat peste tot....o nebunie care va extermina miliarde de oameni aiurea...cica suntem prea multi si trebuie sa ne omoram unii pe altii..gandire de psihopati care conduc afacerile cu petrol...vezi aventura 'stat islamic' tot de acolo a venit...acum le-a venit ideea cu ambasadele...geniala cum sa nu
Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine