2020-07-07 02:11

Avertismentul unui ofiţer ceh: Armata rusă ar putea cuceri Kievul în doar două zile

 |  21:41
Avertismentul unui ofiţer ceh: Armata rusă ar putea cuceri Kievul în doar două zile

Soldaţii ruşi ar putea cuceri statele baltice înainte ca NATO să poată reacţiona, a explicat noul conducător al Comitetului Militar al alianţei occidentale, Petr Pavel. Opinia sa este întărită de Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, care militează pentru adaptarea organizaţiei la noile realităţi militare.

Generalul ceh Petr Pavel, care va conduce începând cu 1 iunie Comitetul Militar al NATO, a avertizat că Rusia poate ocupa în două zile atât statele baltice, cât şi capitala Ucrainei, Kiev. El a subliniat că formatul actual al NATO, bazat pe întrunirea acordului tuturor celor 28 de state membre, este lipsit de versatilitatea necesară în situaţiile de urgenţă. Conform Mediafax, Petr Pavel a subliniat că în vreme ce viteza de reacţie a statelor NATO, care trebuie să îşi consulte aliaţii, este mult mai redusă decât cea a statului rus, lipsit de constrângeri externe.

Şi secretarul general al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Jens Stoltenberg, consideră că alianţa militară a Occidentului trebuie să se adapteze la noile ameninţări. În acest sens, fostul premier norvegian a dat ca exemplu haosul din nordul Africii şi Orientul Mijlociu, dar mai ales conflictul militar pornit de Rusia în Ucraina. „Prin comportamentul provocator utilizat împotriva Ucrainei, Georgiei şi Republicii Moldova, Rusia a demonstrat că are intenţia de a recurge la forţă sau la ameninţarea cu forţa în scopul exercitării de presiuni asupra ţărilor vecine”, a atras atenţia reprezentantul NATO.

Apel la unitate

Joe Biden, vicepreşedintele SUA, a avertizat că actualul conflict din Ucraina este „un test pentru UE, un test pentru NATO” menit a verifica unitatea blocului occidentul în faţa agresiunilor Moscovei. Oficialul american a acuzat totodată puterea de la Moscova de subminarea statelor vecine prin intermediul reţelelor de corupţie. „Kremlinul se străduieşte să cumpere şi să coopteze forţe politice europene, finanţând partide antisistem atât de dreapta, cât şi de stânga în toată Europa”, a explicat reprezentantul SUA. Biden a amintit şi rolul crucial pe care îl joacă „maşinăria de propagandă rusă foarte agresivă, susţinută de stat, care răspândeşte activ dezinformarea” în întreg spaţiul occidental.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz