2020-07-10 03:28

AVERTIZARE de călători în Franța. Continuă GREVA în transporturi

 |  20:32
AVERTIZARE de călători în Franța. Continuă GREVA în transporturi

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză cu privire la continuarea grevei începute pe 5 decembrie, la SNCF (compania naţională de căi ferate) şi RATP (Regia autonomă a transporturilor pariziene).

Potrivit unui comunicat de presă al MAE transmis AGERPRES, sunt aşteptate în continuare perturbări semnificative în transporturile publice urbane, interurbane, regionale şi internaţionale (Eurostar, Thalis şi Lyria), precum şi în reţeaua rutieră. Totodată, Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC) reaminteşte pasagerilor să se informeze la companiile aeriene despre situaţia zborurilor.

Cetăţenii români pot obţine informaţii actualizate despre situaţia din transporturile pariziene şi zona Ile-de-France accesând site-ul RATP: www.ratp.fr. Conform datelor disponibile pe site-ul OuiSNCF https://www.oui.sncf/, cetăţenii sunt încurajaţi să opteze pentru alternative sigure de călătorie. Programul trenurilor poate fi consultat pe site-ul SNCF. Pe durata grevei, informaţiile despre orarul trenurilor, de la o zi la alta, sunt disponibile în fiecare zi la ora 17,00 pe site-ul SNCF.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 şi Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcţie de zona în care se află.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.rohttp://lyon.mae.rohttp://strasbourg.mae.rohttp://marsilia.mae.rowww.mae.ro şi reaminteşte că românii care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz