2020-06-06 23:57

Avionul AirAsia prăbuşit în Marea Java. Scafandrii au găsit una dintre cele două cutii negre

 |  07:41
Avionul AirAsia prăbuşit în Marea Java. Scafandrii au găsit una dintre cele două cutii negre

Scafandri indonezieni au scos luni la suprafaţă una dintre cele două cutii negre ale avionului AirAsia, care s-a prăbuşit în Marea Java cu 162 de persoane la bord.

"Directorul Comitetului Naţional pentru Securitatea Transporturilor (KNKT) m-a informat că la ora (locală) 7.11 (2.11, ora României), am scos la suprafaţă o parte a cutiilor negre, pe care le numim înregistrator de date de zbor", a declarat Bambang Soelistyo, directorul Agenţiei pentru căutare şi salvare.

"Încercăm în continuare să găsim înregistratorul de zbor" cu ultimele comunicaţii ale piloţilor, a completat acesta.

Scafandrii au localizat cutiile negre duminică, în Marea Java, la o adâncime de aproximativ 30 de metri, sub fragmente din fuzelajul avionului.

Cutiile negre sunt indispensabile pentru a se stabili circumstanţele exacte ale tragegiei aviatice. Un înregistrator conţine conversaţiile din carlingă, între piloţi şi cu controlul aerian, iar al doilea conţine parametri ai avionului ca viteză, altitudine.

Între cele 162 de persoane de la bord se aflau 155 de indonezieni, copilotul francez Rémi Plesel, un britanic, trei sud-coreeni, un malaysian şi un cetăţean din Singapore.

Până în prezent au fost recuperate numai 48 de cadavre. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine