2020-08-05 14:21

Avionul Malaysia Airlines dispărut ar fi fost doborât pentru a evita un atac terorist

 |  09:22
Avionul Malaysia Airlines dispărut ar fi fost doborât  pentru a evita un atac terorist

Avionul companiei Malaysia Airlines dispărut pe 8 martie 2014, ar fi fost doborât ca urmare a unei acțiuni militare pentru a evita un atac terorist, a dezvăluit o ziaristă spaniolă, informează marți ziarul ABC.

Misterul zborului MH 370 al Malaysia Airlines, dispărut la 8 martie pe când zbura de la Kuala Lumpur la Beijing, se menține, dar potrivit jurnalistei spaniole de investigație Pilar Cernuda ipoteza că avionul ar fi fost doborât de armata vreunui stat pentru a evita să fie folosit în comiterea unui atentat terorist capătă forță în cercurile apărării și tehnologiei, relatează Agerpres.

Surse apropiate acestui sector și consultate de Pilar Cernuda asigură că devine tot mai plauzibilă ipoteza că, în loc să se prăbușească în apele Oceanului Indian, cum susține versiunea oficială, aparatul Boeing 777 ar fi fost sechestrat de teroriști care urmăreau să-l folosească pentru a lovi o țintă anume și nu a rămas altă opțiune decât doborârea lui pentru a se evita o catastrofă similară cu cea din 11 septembrie. Este o teză similară celei care a circulat în timpul atacurilor din 2001 cu privire la aparatul care s-a prăbușit în Pennsylvania.

O altă sursă a serviciilor de informații precizează că această ipoteză este avută deja în vedere, dar avertizează că este improbabil ca vreun departament al apărării implicat într-o operațiune de asemenea tip să-și admită vreodată participarea.

Între timp, echipa internațională continuă fără succes căutările într-o zonă maritimă cu o instabilitate meteorologică ridicată. Australia conduce operațiunile de 'periere' a Oceanului Indian în colaborare cu China, Coreea de Sud, SUA, Japonia, Malaezia și Noua Zeelandă. Zece avioane și zece nave au pornit luni în căutarea zborului MH370 într-o zonă de 319.000 kmp, la 1850 km vest de Perth (Australia), unde ultimele analize arată că ar fi căzut Boeingul. Toate obiectele recuperate până acum s-au dovedit că nu au nicio legătură cu aeronava dispărută.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-04-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz