2020-08-05 14:20

Avionul Malaysia Airlines dispărut: Liderul opoziţiei malaeziene acuză guvernul că ascunde informaţii

 |  08:19
Avionul Malaysia Airlines dispărut: Liderul opoziţiei malaeziene acuză guvernul că ascunde informaţii

Liderul al opoziţiei malaysiene, Anwar Ibrahim, a acuzat vineri Kuala Lumpur că ascunde informaţii despre zborul dispărut MH370, afirmând că sistemul radar malaysian ar fi detectat fiecare schimbare a direcţiei de zbor.

Într-un interviu acordat cotidianului britanic The Daily Telegraph, Anwar Ibrahim se declară "stupefiat" că sistemul radar sofisticat Marconi de care dispune Malaysia şi pe care el l-a autorizat când era ministru de Finanţe, în 1994, nu a detectat imediat schimbarea direcţiei aparatului de zbor, relatează Mediafax.

Anwar Ibrahim a apreciat că "nu este numai inacceptabil, ci şi imposibil, nefezabil" ca aparatul să poată traversa "cel puţin patru provincii malaysiene fără să fie detectat". "Eu cred că Guvernul ştie mai multe decât noi", a adăugat el.

"Noi nu dispunem de echipamente sofisticate ca cei din Statele Unite sau Marea Britanie, dar avem capacităţi de a ne apăra frontierele", a afirmat el.

Anwar Ibrahim i-a luat apărarea pilotului avionului, Zaharie Ahmed Shah, în vârstă de 53 de ani, cu care este prieten şi care este membru al partidului său.

"El nu ar fi putut ascunde citirea radarelor. El nu ar fi putut ordona forţelor aeriene să rămână complet tăcute", a afirmat el.

Anwar Ibrahim a fost condamnat în apel, la începutul lui martie, pentru sodomie, o nouă etapă a unui caz care încearcă, potrivit lui, să îl discrediteze.

Curtea de Apel a dat dreptate Guvernului, care a făcut apel la achitarea lui Anwar Ibrahim în 2012. El a fost acuzat că l-a sodomizat pe un fost consilier, o infracţiune pasibilă cu 20 de ani de închisoare în Malaysia, o ţară cu majoritate musulmană.

Fostul vicepremier, în vârstă de 66 de ani, a negat permanent aceste acuzaţii şi a afirmat că este o afacere "pur politică".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-04-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz