2019-11-21 08:32

Barack Obama a nominalizat un ambasador pentru Rusia: John Teft

 |  02:57
Barack Obama a nominalizat un ambasador pentru Rusia: John Teft

Administrația Obama a ales un nou ambasador pentru Moscova în persoana lui John Teft, fost reprezentant al SUA în Ucraina. El își va putea ocupa postul abia după ce a primit încuviințarea Congresului.

John Teft, un diplomat de carieră, a fost numit de președintele Barack Obama în funcția de ambasador american în Rusia. El îl va deveni succesorul lui Michael McFaul, care a demisionat în luna februarie. Teft a mai fost ambasador în Ucraina (2009-2013), Georgia (2005-2009) şi numărul doi al Ambasadei Statelor Unite în Rusia (1996-1999). Pentru a-și putea începe misiunea, nominalizarea sa trebuie confirmată de Congresul american.

„Ne-ar plăcea ca Senatul să voteze rapid pentru confirmarea ambasadorului Teft, a persoanelor nominalizate, dar şi a celorlalte 43 anunţate deja”, a afirmat un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională, Caitlin Hayden. Secretarul de Stat, John Kerry, a afirmat că Senatul trebuie să valideze 58 de candidați pentru posturi în diplomația americană, 43 dintre aceștia fiind ambasadori. Potrivit Mediafax, minoritatea republicană din Senat a solicitat ca fiecare candidat să fie validat separat. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray