2020-08-05 02:42

Barack Obama cere sprijin NATO pentru Republica Moldova, Ucraina şi Georgia

 |  00:01
Barack Obama cere sprijin NATO pentru Republica Moldova, Ucraina şi Georgia

Casa Albă susţine întărirea legăturilor dintre NATO şi partenerii săi din Europa de Est. Ucraina, Moldova şi Georgia sunt state pe care Washington-ul ar dori să le întărească din punct de vedere militar.

Barack Obama, preşedintele SUA, a cerut alianţei militare occidentale, NATO, să vină în ajutorarea partenerilor săi din Republica Moldova, Ucraina şi Georgia. Aflat în vizită oficială în Estonia, liderul de la Casa Albă a explicat că sunt necesare „angajamente concrete din partea NATO pentru a a ajuta Ucraina să-și modernizeze și să-și consolideze forțele armate” şi pentru „a ajuta alți parteneri ai NATO, inclusiv Georgia și Moldova”.

Preşedintele american şi-a declarat susţinerea pentru atragerea de noi membri în NATO, informează Agerpres. El a precizat că organizaţia trebuie să rămână accesibilă tuturor ţărilor care respectă standardele NATO şi pot furniza o contribuţie la securitatea alianţei. Barack Obama nu a făcut însă nici o referire la primirea Ucrainei în NATO. „Trebuie să reafirmăm principiul care a ghidat mereu alianța noastră, și anume că pentru țările care respectă standardele noastre și pot furniza o contribuție semnificativă la securitatea aliaților ușa NATO trebuie să rămână deschisă”, a mai spus Barack Obama.

Potrivit Agerpres, liderul de la Casa Albă nu a oferit informaţii despre discuţiile prezente referitoare la  aderarea Ucrainei la NATO.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz