2020-02-28 21:20

Barack Obama iese la ATAC. Ținte: Donald Trump și republicanii

 |  23:23
Barack Obama iese la ATAC. Ținte: Donald Trump și republicanii

Fostul preşedinte american Barack Obama a acuzat vineri comportamentul republicanilor care îl sprijină fără rezerve pe Donald Trump şi nu au curajul de a apăra "instituţiile care fac ca democraţia noastră să funcţioneze", transmite AFP.

"Ce s-a întâmplat cu Partidul Republican?", a întrebat el în Illinois, în prima sa intervenţie politică în cursa pentru alegerile de la jumătatea mandatului, organizate peste aproape două luni.Fostul preşedinte democrat, în vârstă de 57 de ani, a denunţat cu vehemenţă ideea potrivit căreia "totul va merge bine pentru că sunt indivizi în interiorul Casei Albe care, în secret, nu respectă ordinele preşedintelui"."Nu aşa trebuie să funcţioneze democraţia noastră!", a subliniat el, referindu-se la recentele dezvăluiri făcute de jurnalistul de investigaţie Bob Woodward despre funcţionarea haotică a Casei Albe sub Donald Trump.După ce a zugrăvit un tablou foarte sumbru al situaţiei politice din Statele Unite, fostul preşedinte şi-a exprimat, totuşi, speranţa."În această beznă politică, văd că cetăţenii se trezesc în întreaga ţară", a afirmat Barack Obama, lansând un vibrant apel tuturor democraţilor să meargă la urne cu ocazia legislativelor din noiembrie."Trebuie să votaţi, pentru că democraţia noastră depinde de voi!", a spus el."Dacă vă gândiţi că alegerile nu au importanţă, sper că cei doi ani care au trecut v-au schimbat ideile", a insistat fostul preşedinte."Cea mai mare ameninţare pentru democraţia noastră nu este Donald Trump (...), ci indiferenţa, cinismul", a mai spus el într-un discurs entuziast, îndelung aplaudat.Relativ discret după plecarea sa de la Casa Albă la 20 ianuarie 2017, cel de-al 44-lea preşedinte al Statelor Unite a ţinut să sublinieze intenţia sa de a se implica în campanie pentru a-i susţine pe democraţi în perspectiva apropiatelor alegeri legislative.La 6 noiembrie, miza o reprezintă cele 435 de mandate ale Camerei Reprezentanţilor, o treime din Senat şi posturile de guvernator din 36 de state.Sondajele prevăd un "val albastru" (democrat), iar republicanii, în prezent majoritari în Congres, se tem că vor pierde Camera Reprezentanţilor.Barack Obama va merge sâmbătă în California şi joi în Ohio.Fosta Primă Doamnă Michelle Obama, care se bucură de o imensă popularitate, intenţionează şi ea să se implice în campania electorală, fiind prezentă la sfârşitul lui septembrie la Miami şi Las Vegas.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-07Parerea ta...

CIUMA ROSIE
08 Sep 2018

au scos mafiotii mumia lui Harpagon la geam dar degeaba....americanii s-au saturat de el-OBAMA BYE BYE
BUZE-VINEțII
08 Sep 2018

mai visează la un mandat! Dacă nu el, măcar pentru ”soața”...cu cocoșel! Se spune că ultimul președinte american (al 44-lea) va fi NEGRU...fie la piele, fie în cerul gurii, vom vedea!
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
08 Sep 2018

Trump este presedintele cu nr 45 deci asazisa "profetie" este o minciuna
MEY CUCUVEA...
08 Sep 2018

DA, doar dacă nu cumva pățește CEVA Trump și revin vinețiii :)))))
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
08 Sep 2018

In varianta teoretica dar ABSOLUT IMPOSIBILA PRACTIC ca presedintele TRUMP este demis atunci vicepresedintele automat ia conducerea...dar Obama nu are ce sa caute la presedintie,nu are niciun fel de calitate//vezi cazul WATERGATE cand NIXON si-a dat demisia si a fost numit GERALD FORD care era vicepresedinte
NU EL, OMULE!
08 Sep 2018

”soața” lui potentă :)))))
ANONIM
08 Sep 2018

Te-ai băgat și tu ca MUSCA văzând OBSESIV peste tot psd-ști! Te crezi Obama? Care dintre ei ești? Buze vinete și urechi clăpăuge, ori ”soața” coafată, pe tocuri? :))))
DRAGI ANONIMI,
08 Sep 2018

Aveam nevoie de un moment de destindere. Mersi frumos. Da, aia -ce l-a prins cu propriul lichid ca toate pirandele desi nu ii era sortita, dar ii facu pruncele- ar visa la un scaun, iar papagalul servil ar putea incerca ceva, mai ales ca i-a pus tiganimea in cap Hilaricai care o obstacola cum voira cica rusii. Nus cine-i puse decenii in urma niscaiva rusi pe urme... sa ai asa o fixatie pe ea, mira totusi. Nus de-i karma anterioara, sau o fixatie generata de citirea viitorului, dar ma tot intreb cu ce ii putea sacai atat pe smekerii rusi ori cine ii seta pe aia sa o urmareasca non-stop, la modul fatidic. Eu am aflat ca sunt si roboti ce te pot urmari pe parte de investigatii mentale si unul ce ar sti cum se lucreaza cu ast tip de robot ar fi la noi un medic ce profeseaza doar reiki... Argeseanu, un versatil si ultra informat, acum ei cine ce ii puse nu stiu, cert e ca si-a maritat fata cu un tigan, lor le ceru sprijin pt Bil, ei si-au luat partea, pe copila in familia lor.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine