2020-02-19 12:52

Bashar al-Assad, VIZITĂ în Rusia! Întâlnire cu Vladimir Putin

 |  10:22
Bashar al-Assad, VIZITĂ în Rusia! Întâlnire cu Vladimir Putin

Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, a efectuat, joi, o vizită în Rusia, unde s-a întâlnit cu omologul său rus Vladimir Putin, iar cei doi lideri au discutat despre ultimele evoluţii ale conflictului din Siria, a anunţat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, relatează agenţia Tass, citată de Mediafax.

Întâlnirea dintre Bashar al-Assad şi Vladimir Putin a avut loc în oraşul Soci, iar preşedintele sirian i-a transmis omologului său că situaţia din Siria este ”din ce în ce mai stabilă”.

”Discuţiile au fost destul de detaliate. Preşedintele Putin a subliniat realizările considerabile ale forţelor armate siriene în lupta cu unităţile teroriste şi l-a felicitat pe Assad cu această ocazie. Cei doi preşedinţi au subliniat importanţa înfiinţării mai multor condiţii care să faciliteze reluarea procesului politic şi au remarcat, de asemenea, succesul procesului de la Astana, precum şi al Congresului care a avut loc la Soci. Discuţiile de azi s-au concentrat şi pe viitoare acţiuni comune ale celor două state”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Peskov a adăugat că liderul regimului de la Damasc a decis să desemneze reprezentanţi la ONU pentru formarea unui comitet care să elaboreze viitoarea Constituţie a Siriei.

Preşedintele Siriei l-a asigurat pe Putin că Damascul susţine soluţionarea politică a conflictului sirian.

”Stabilitatea este în creştere, aspect ce favorizează reluarea procesului politic început în urmă cu mai mult timp. Am spus întotdeauna şi vreau să reiterez că am susţinut întotdeauna cu entuziasm un proces politic care ar trebui să se desfăşoare în paralel cu lupta împotriva terorismului”, i-a transmis Bashar al-Assad lui Putin.

De cealaltă parte, Putin a precizat că este timpul pentru reconstruirea economiei siriene.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupări teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 340.000 de morţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine