2020-01-26 00:41

Belgia. Nivelul de alertă teroristă, ridicat la nivel maxim pe întreg teritoriul

 |  11:07
Belgia. Nivelul de alertă teroristă, ridicat la nivel maxim pe întreg teritoriul

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o alertă de călătorie în care avertizează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Belgiei că Oficiul pentru Analiza Ameninţării (OCAM) a decis ridicarea nivelului de alertă teroristă la nivel maxim (4/4 - „ameninţare serioasă şi iminentă”) pe întreg teritoriul belgian.

„OCAM a anunțat şi o întărire a dispozitivului militar din capitala Bruxelles și a controalelor la frontiere. A fost dispusă întărirea pazei tuturor aeroporturilor, gărilor, centralelor nucleare și a portului maritim din Anvers”, se arată în comunicatul MAE.

Sursa citată a mai precizat că aeroportul Zaventem rămâne închis, iar circulaţia feroviară în / dinspre capitala Bruxelles va fi reluată treptat. Centrele comerciale sunt deschise, iar activitatea cotidiană revine, treptat, la normalitate.

„Totodată, a fost creată o linie telefonică de urgență, cu număr de apelare 1771 de pe teritoriul belgian. Pentru apelurile din afara Belgiei, a fost anunțat numărul de telefon de urgență +32 78 15 1771”, informează MAE.

Ministerul de Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine