2020-02-21 15:10

Benjamin Netanyahu: Islamul radical este inamicul comun

 |  19:19
Benjamin Netanyahu: Islamul radical este inamicul comun

Terorismul islamist din Franţa îngrijorează clasa politică israeliană, chiar dacă autorităţile franceze mobilizează 5.000 de poliţişti pentru a asigura paza şcolilor evreieşti. Şeful Guvernului israelian a invitat populaţia evreiască să se mute în Israel şi a atras atenţia că radicalismul islamic nu mai poate fi ignorat.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat, într-un discurs ţinut duminică seară la Marea Sinagogă din Paris că extremismul islamic este inamicul tuturor ţărilor civilizate. El a explicat că organizaţiile teroriste Statul Islamic, Frontul al-Nusra, Boko Haram, Hamas şi Hezbollah sunt „ramuri ale aceluiaşi arbore (...), chiar dacă uneori poartă războaie teribile între ele” – islamul radical. Politicianul israelian a mulţumit autorităţilor franceze pentru „poziţia (...) împotriva noului antisemitism şi contra terorismului” şi a asigurat asistenţa că „Israelul este alături de Europa”, informează Mediafax. Liderul israelian i-a mulţumit totodată lui Lassana Bathily, un angajat musulman al magazinului evreiesc din Paris care a salvat mai mulţi clienţi ajutând-i să se ascundă de teroristul Amedy Coulibaly. Netanyahu transmis evreilor francezi că au dreptul de a trăi în securitate unde doresc, dar a subliniat că sunt oricând bineveniţi în Israel.

Înmormântări

Victimele atacului terorist de la supermarketul cuşer din Paris - Yohan Cohen, Yohav Hattab, Philippe Braham şi Francois-Michel Saada - vor fi înmormântate marţi dimineaţă în Israel, a declarat un lider al comunităţii evreieşti din Franţa. Potrivit Agerpres, informaţiile au fost confirmate de un comunicat al biroului prim-ministrului israelian, Benjamin Netanyahu. Trupurile vor fi repatriate în Israel şi înmormântate la cimitirul Har Hamenuchot din Ierusalim.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-12Parerea ta...

HE.HE.HE....
12 Ian 2015

Ai UMOR sarcastic, 'amice'...te-am vazut in primul rand!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine