2020-01-29 03:59

BILANŢ SÂNGEROS al violenţelor de vineri noapte din CATALONIA

 |  14:06
BILANŢ SÂNGEROS al violenţelor de vineri noapte din CATALONIA

Autorităţile iberice au emis sâmbătă dimineaţă un raport cu bilanţul evenimentelor violente care au avut loc vineri noapte spre sâmbătă în Catalonia, potrivit News.ro.

Într-o zi marcată de confruntări violente între protestatari pro-independenţă şi forţele de ordine în mai multe localităţi din regiune, au rezultat 182 de răniţi, dintre care 152 în capitala provinciei, în timp ce 83 de oameni au fost reţinuţi, potrivit rtve.es care citează Sistema Catalán de Emergencias.

Dintre răniţii din Barcelona, 50 au fost duşi la spital, în Girona 12 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală, iar în Lleida şase persoane au fost rănite, dintre care trei, transportate la spital. Au fost înregistraţi răniţi în urma protestelor şi în Molins de Rei, Alella, Montcada i Reixac şi Terrassa.

Conform cifrelor transmise de oficialităţi, doar în Barcelona au participat la proteste 500.000 de persoane. Organizatorii demonstraţiilor au vorbit despre mai mult de 1 milion de oameni în regiune. 

Potrivit cifrelor oferite de Ministerul de Interne în noaptea de vineri spre sâmbătă, în primele cinci zile de manifestaţii, 207 membri ai forţelor de ordine au fost răniţi, 800 de containere au fost incendiate şi 107 vehicule distruse. Mai mult de 120 de persoane au fost reţinute.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine