2020-08-07 01:45

BILANȚ TRAGIC în Bahamas: 43 de morți, sute de răniți, 1 milion de evacuați după trecerea uraganului DORIAN

 |  09:56
BILANȚ TRAGIC în Bahamas: 43 de morți, sute de răniți, 1 milion de evacuați după trecerea uraganului DORIAN

Daca initial se vorbea de 30 de morti, un nou bilant arata ca 43 de oameni si-au pierdut viata, pana acum, în Bahamas. Alti oameni sunt dati disparuti dupa trecerea uraganului Dorian, asa ca numarul mortilor se asteapta sa creasca.

"Numărul persoanelor decedate este de 43, iar multe altele sunt date dispărute, aşa că ne aşteptăm ca numărul victimelor să crească", a declarat Erica Wells Cox, la NBC News.

Minnis a declarat că evenimentul meteorologic a produs ''o devastare care se va simţi timp de mai multe generaţii''.

Circa 70.000 de persoane din Bahamas au ''nevoie imediată'' de ajutor umanitar, a anunţat ONU.

După Bahamas, Dorian a ajuns în Carolina de Nord şi Carolina de Sud, cu viteze mari ale vântului şi ploi torenţiale care au provocat pene de curent pe suprafeţe mari.

Dorian, al doilea cel mai puternic uragan înregistrat vreodată în Atlantic, se îndrepta marţi spre coasta de est a Statelor Unite, unde autorităţile au ordonat evacuarea a peste 1 milion de oameni din Florida, Carolina de Sud şi Georgia.

Analiştii UBS şi-au actualizat modelul de calcul, pentru a reflecta un potenţial mai mare de pierderi din asigurări, de 5 miliarde de dolari la 40 de miliarde de dolari, şi au revizuit în creştere şi sumele incluse în scenariu lde bază, de la 15 miliarde de dolari la 25 de miliarde de dolari.

Analiştii estimează pentru 2019 pagube provocate de catastrofe naturale în valoare de circa 70 de miliarde de dolari în 2019, considerând că acestea ar putea eroda excedentul de capital şi ar putea majora preţurile, citeaza News.ro.

Companiile de asigurări au înregistrat în 2017 costuri record din cauza uraganelor, cutremurelor şi incendiilor de vegetaţie, în valoare de 135 de miliarde de dolari, anul 2018 fiind ceva mai bun.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz