2019-10-20 04:34

Bilanţul victimelor CATASTROFEI din Brazilia creşte la 37 de morţi. PERICOLUL nu a trecut

 |  16:55
Bilanţul victimelor CATASTROFEI din Brazilia creşte la 37 de morţi. PERICOLUL nu a trecut

O alertă a fost lansată duminică la Brumadinho, în sud-estul Braziliei, cu privire la riscul unei ruperi iminente a unui al doilea baraj minier, în urma catastrofei care s-a soldat cu cel puţin 37 de morţi şi aproximativ 300 de persoane date dispărute vineri, relatează AFP.

Ultimul bilanţ oficial, provizoriu, anunţa sâmbătă că s-au găsit 34 de corpuri în mareea de noroi care s-a revărsat din baraj, însă pompierii au anunţat duminică faptul că s-au înregistrat alte trei corpuri, citeaza News.ro.

Căutarea unor supravieţuitori, care urma să fie reluată duminică dimineaţa, după ce a fost întreruptă sâmbără seara, a fost suspendată din cauza alertei lansate din cauza riscului ruperii altui baraj.

”Acest risc este real, iar de aceea echipele noastre şi-au întrerupt căutările şi se consacră numai evacuării populaţiei care locuieşte în zone ce ar putea fi afectate”, a declarat pentru presă şeful corpului local al pompierilor, Pedro Aihara.

”Imediat ce alarma a fost dată, pompierii au început să evacueze satele cele mai apropiate de baraj”, a anunţat el.

Sirenele au răsunat duminică, la ora locală 5.30 (9.30, ora României), în această localitate cu 39.000 de locuitori din Minas Gerais, trezind din somn o populaţie deja traumatizată de dramă şi afectată de faptul că nu a primit veşti despre apropiaţi daţi dispăruţ de două zile.

EVACUARE DE URGENŢĂ

”Atenţie, evacuare generală în zonă, căutaţi să ajungeţi în locuri cât mai înalte în oraş. Evacuare de urgenţă”, s-a anunţat la difuzoare.

Sâmbătă, baletul funebru al elicopterelor nu a încetat totată ziua, în încercarea de găsi vreun semn de viaţă în dărâmături de clădiri şi vehicule.

Salvatori au găsit un autocar destinat salariaţilor complet împotmolit, în care se aflau mai multe corpuri fără viaţă, care nu au fost scoase şi înregistrate în mod oficial.

AJUTOR ISRAELIAN

Preşedintele Jair Bolsonaro, care a vizitat zona sâmbătă, a anunţat duminică, pe Twitter, că o delegaţie a armatei israeliene urma să sosească la faţa locului, pentru a ajuta autorităţile locale, cu 140 de oameni şi 16 tone de material.

Luiz Jardim Wanderley, un specialist în mine la Universitatea de stat din Rio de Janeiro (UERJ), avertizează că alte catastrofe de acest tip ar putea să aibă loc în viitor.

”Este întru totul posibil ca acest lucru să se repete (...). Aproximativ 10% dintre baraje nu au asigurată stabilitatea sau nu există informaţii despre starea lor reală. Există un număr destul de mare de baraje care continuă să opereze fără condiţii de securitate adecvate în Minas Gerais”, a declarat el.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray