2020-07-07 16:55

Biserica Ortodoxă reia propaganda lui Putin: Kirill avertizează Ucraina că ar putea dispărea

 |  19:22
Biserica Ortodoxă reia propaganda lui Putin: Kirill avertizează Ucraina că ar putea dispărea

Conflictul militar din regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk ar putea duce la dispariţia statului ucrainean, consideră liderul Bisericii Ortodoxe din Rusia, Kirill. El i-a avertizat pe ucraineni că dacă nu învaţă să construiască „o viaţă paşnică”, vor avea de suferit.

Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, Kirill, un apropiat al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a afirmat miercuri, într-un interviu acordat canalului de televiziune Rossia-1 cu ocazia Crăciunului, că luptele din Ucraina ar putea duce nu doar la dispariţia statului ucrainean, ci şi a poporului său. „Ceea ce se petrece astăzi în Ucraina este o reală dezbinare a poporului. Însuși Domnul spune că, dacă o împărăție se va dezbina în sine, acea împărăție nu va dăinui”, a spus liderul ortodox rus. 

Liderul Bisericii Ortodoxe din Rusia a adăugat că democraţia este incompatibilă cu încălcarea drepturilor unei comunităţi, aluzie directă la acuzaţiile repetate ale Moscovei privind presupuse încălcări ale drepturilor minorităţii rusofone. „Principiile democratice actuale presupun că, de dragul armoniei, în societate trebuie să existe înțelegere. Dar, atunci când în lupta pentru democrație, o parte din societate încalcă practic drepturile celeilalte părți, când o doctrină politică, îndreptățindu-se, folosește arma, atunci deja nu mai este vorba de democrație”, a subliniat patriarhul Kirill. El a adăugat că ucrainenii trebuie să înţeleagă că numai împreună pot construi „o viaţă paşnică”. În acelaşi timp, liderul religios rus şi-a exprimat speranţa ca Dumnezeu „înrădăcineze în conștiința conducătorilor Ucrainei și a întregii societăți ucrainene” înţelepciunea necesară pentru a încheia conflictul militar.

Replica ucraineană

Patriarhul Filaret, conducătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, independentă de Patriarhia de la Moscova, i-a încurajat pe ucraineni să aibă încredere că ţara lor va ieşi învingătoare din războiul declanşat de Rusia. Putin este agresorul, iar Ucraina este victima acestei agresiuni. Ucraina va învinge, pentru că Dumnezeu este cu noi, a declarat liderul ortodox în mesajul adresa credincioşilor ortodocşi cu ocazia Crăciunului.

Trei sferturi din populaţia ucraineană are o părere negativă despre preşedintele rus, Vladimir Putin. Conform Mediafax, ostilitatea pe care Putin o stârneşte în Ucraina un record pentru un şef de stat străin şi este un scor de două ori mai mare decât cel înregistrat de liderul de la Kremlin în octombrie 2013. Conform institutului ucrainean Centrul Razumkov, în jur de 57% dintre ucraineni văd conflictul din regiunile de est Doneţk şi Lugansk ca un „război cu Rusia”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-07Parerea ta...

OSTAFI
08 Ian 2015

Da dom'le, Putin si-a suflecat manecile si a atacat Ucraina. Patriarhul Ucrainei intelege ca nu se poate lua de Rusia si de aceea il ataca pe Putin.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz