2020-07-11 18:06

Biserici românești din SUA l-au dat în JUDECATĂ pe guvernatorul statului Illinois

 |  14:21
Biserici românești din SUA l-au dat în JUDECATĂ pe guvernatorul statului Illinois

Măsurile de interdicție rezultate din ordinul executiv al guvernatorului democrat al statului Illinois, SUA, J.B. Pritzker, cu privire la restricționarea funcționării bisericilor și activităților publice ale acestora - limitate la maxim 10 persoane, au determinat 6 biserici românești din zona Chicago să ia atitudine.

Astfel, acestea au decis să-și deschidă porțile pe 10 mai și au comunicat decizia și intenția lor printr-o scrisoare atât public cât și expediată direct și oficial guvernatorului care a rămas fără nici un răspuns din partea administrației statului Illinois. În aceeași zi în care guvernatorul statului Illinois, J.B. Pritzker a anunțat că edictele sale pot dura un an sau chiar mai mult, firma de avocatură pentru libertatea religioasă Liberty Counsel l-a dat în judecată în instanța federală în numele pastorilor și bisericilor române.

Dechise abia după aprobarea unui vaccin!

După ce guvernatorul Pritzker și-a făcut public planul de redeschidere a statului Illinois și etapele aferente, credincioșii dornici de a participa din nou în persoane la programe religioase au realizat că administrația de stat plănuiește ca bisericile să nu fie deschise prea curând, adică abia după aprobarea unui vaccin sau tratament de prevenire a răspândirii virusului.

Două dintre bisericile românești semnatare ale scrisorii au decis să nu se oprească la cererea formulată și au depus în instanță plângere împotriva guvernatorului Pritzker și a statului Illinois pentru faptul că în pofida capacității de acomodare a participanților în număr foarte mare (1300 locuri în Biserica Penticostală Română Elim și 525 locuri în Biserica Baptistă Română Logos, folosind atât sanctuarele cât și săli adiacente), acestea nu au permisiunea de a funcționa decât limitat fiind de maxim 10 persoane.

Presa locală “nu este chiar prietenoasă bisericilor și creștinilor”

Pentru a asigura cele mai optime condiții de siguranță a sănătății participanților bisericilor, acestea s-au pregătit intens pentru a-și deschide porțile, ținând cont că expunându-se prin nesupunerea civică față de ordinul necosntituțional al guvernatorului riscă să fie „vizitate” fie de autorități sau de presa locală – “care nu este chiar prietenoasă bisericilor și creștinilor în vremurile de azi, mai ales în cazuri de nesupunere civică”, potrivit Tribuna.US.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz