2020-01-29 13:27

Bogdan Aurescu, consilierul lui Iohannis, discută la Chişinău cu forţele parlamentare şi politice implicate în criza politică

 |  10:39
Bogdan Aurescu, consilierul lui Iohannis, discută la Chişinău cu forţele parlamentare şi politice implicate în criza politică

Consilierul prezidenţial pentru politică externă Bogdan Aurescu se află vineri la Chişinău pentru a discuta cu forţele parlamentare şi politice implicate în criza în curs din Republica Moldova.

”Consilierul Prezidenţial pentru politică externă Bogdan Aurescu va efectua vineri, 14 iunie a.c., o vizită de lucru la Chişinău. Vizita are loc în contextul evoluţiilor politice recente din Republica Moldova”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Delegaţia condusă de Consilierul Prezidenţial pentru politică externă, din care fac parte şi Dan Neculăescu, secretar de stat pentru relaţii cu vecinătatea estică şi relaţii multilaterale la nivel global în cadrul Ministerului Afacerilor Externe român, şi Daniel Ioniţă, ambasadorul României în Republica Moldova, va avea întâlniri cu forţele parlamentare şi politice implicate în criza în curs din Republica Moldova, cu care va fi discutat contextul politic al crizei.

În conformitate cu Poziţia României privind situaţia politică din Republica Moldova, exprimată la data de 11 iunie, va fi reiterat apelul la calm, reţinere şi dialog, necesare stabilităţii Republicii Moldova, şi la continuarea parcursului său european.

”România, ca partener strategic al Republicii Moldova, consideră necesară o soluţionare cât mai rapidă a crizei pe cale paşnică, în conformitate cu valorile şi principiile Uniunii Europene, inclusiv ale statului de drept, precum şi cu opţiunile exprimate prin vot de cetăţeni la alegerile parlamentare din februarie 2019”, se arat= în comunicatul transmis News,ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine