2020-04-08 15:41

Boris Johnson anunță MĂSURI drastice în timpul pandemiei de coronavirus

 |  00:02
Boris Johnson anunță MĂSURI drastice în timpul pandemiei de coronavirus

Premierul britanic Boris Johnson a ordonat blocarea Marii Britanii, pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Măsurile, cele mai dramatice pe care țara le adoptă în timp de pace, se impun de luni noapte.

Adresându-se națiunii din Downing Street, Boris Johnson a anunțat că evenimentele majore (exceptând înmormântările), precum nunțile, botezurile și alte adunări publice de mai mult de două persoane trebuie anulate pentru a nu se ajunge la un număr de îmbolnăviri care să suprasolicite sistemul de sănătate NHS.

Toate magazinele care vând bunuri neesențiale vor fi închise, ca și locurile de joacă, sălile de sport și lăcașurile de cult. 

Oamenii pot ieși pentru a cumpăra consumabile esențiale, precum alimentele, pentru a căpăta ajutor medical sau pentru a merge la serviciu, dacă este inevitabil.

Exercițiile fizice în parcuri vor fi admise o dată pe zi, dar parcurile vor fi patrulate de poliție, care este autorizată se amendeze pe cei care nu respectă regulile și să disperseze adunările publice.

„Din această seară trebuie să ofer britanicilor o instrucțiune foarte simplă - trebuie să rămâi acasă”, a declarat premierul britanic.

Comitetul de urgență al Guvernului, Cobra, a semnat noile restricții extraordinare, similare celor care au fost deja impuse în restul Europei.

Restricțiile vor dura trei săptămâni inițial - însă experții Guvernului au sugerat că situația poate dura până la un an pentru rezolvare.

Decizia a fost luată după ce Marea Britanie a ajuns luni 335 persoane infectate cu coronavirus care au decedat și la 6.650 de îmbolnăviri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine