2020-08-10 18:29

Boris Johnson: Marea Britanie părăsește UE, dar nu Europa

 |  10:37
Boris Johnson: Marea Britanie părăsește UE, dar nu Europa

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a declarat că Marea Britanie va continua să fie implicată în problemele europene chiar și după separarea de Uniunea Europeană, notează Reuters și The Associated Press.

La finalul unui întrevederi cu omologul său austriac, Sebastian Kurz, Johnson a subliniat că Marea Britanie "nu părăsește Europa, părăsește Uniunea Europeană, dorește o Uniune Europeană puternică, dar și un Regat Unit puternic", conform Mediafax.

Johnson a reiterat că Marea Britanie "părăsește Uniunea Europeană, însă nu părăsește Europa," precizând că "Guvernul britanic condus de Theresa May este în totalitate decis să coopereze la politica externă europenă și în domeniul apărării și securității europene".

Oficialul britanic a vorbit și despre situația din Ucraina și s-a pronunțat împotriva relaxării sancțiunilor impuse Rusiei pentru implicarea în conflictul din estul Ucrainei.

"Evenimentele din Ucraina sunt în continuare foarte îngrijorătoare și în opinia mea este important să menținem presiunea asupra Rusiei și să vedem un progres în ceea ce privește Acordurile de la Minsk," a declarat Boris Johnson.

"O relaxare nu poate avea loc până când nu observăm un avans în direcția Acordurilor de la Minsk," a completat el.

Miniștrii de Externe din statele UE se vor întâlni pentru două zile la Bratislava pentru a discuta despre situația din Turcia, dar și despre relațiile cu Rusia în contextul continuării crizei din Ucraina.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz