2020-02-17 11:57

Bosnia, amenințată să accepte un acord comercial cu UE

 |  09:18
Bosnia, amenințată să accepte un acord comercial cu UE

Bruxellesul și Washingtonul au somat miercuri Bosnia să ratifice un acord comercial cu Uniunea Europeană, reclamat de Croația, afirmând că un refuz ar putea pune în pericol apropierea sa de UE și sprijinul instituțiilor financiare internaționale, transmite Agerpres.

Acordul de Stabilizare și de Asociere (ASA) se referă în special la comerț. Bosnia îl semnase deja în 2008, împreună cu alte 27 de țări membre ale UE, dar acesta a trebuit să fie adaptat noilor circumstanțe după aderarea Croației la UE în 2013.

'Evenimentele din zilele următoare ar putea avea un efect determinant pentru prosperitatea și securitatea țării în cursul următorilor 10 ani', au avertizat ambasadoarea SUA la Sarajevo, Maureen Cormack, și șeful delegației UE în Bosnia, Lars-Gunnar Wigemark, într-un comunicat comun.

Bosnia și-a depus oficial cererea de aderare la UE în februarie, după ani de stagnare pe calea europeană, din cauza disputelor intercomunitare.

Această candidatură ar putea fi tratată la Bruxelles în iulie, dar cu condiția ca Bosnia să îndeplinească anumite condiții, în special adoptarea acestui acord comercial modificat, potrivit unor conducători bosniaci.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine