2020-02-18 18:45

Brexit: Parlamentarii britanici ar putea vota săptămâna viitoare un acord revizuit

 |  11:33
Brexit: Parlamentarii britanici ar putea vota săptămâna viitoare un acord revizuit

Parlamentarii britanici ar putea fi chemaţi să voteze săptămâna viitoare un acord revizuit pentru Brexit, deoarece negocierile cu Uniunea Europeană au fost constructive, a declarat joi ministrul de finanţe Philip Hammond.

Dacă premierul Theresa May nu va obţine un acord aprobat de parlamentul de la Londra, va trebui să aleagă: amână retragerea Regatului Unit din UE sau aruncă în haos cea de-a cincea economie a lumii, prin punerea în practică a Brexit-ului la data stabilită, 29 martie, arată Reuters, citat de Agerpres.ro

Întrebat de BBC ce se va întâmpla săptămâna viitoare, Hammond a spus: "Ar putea fi o ocazie de a readuce votul în Camera Comunelor - poate fi o ocazie, dar asta va depinde de progresele realizate în următoarele câteva zile".

Ministrul britanic a apreciat că discuţiile de miercuri între May şi preşedintele Comisiei Europene au fost "bune şi productive" şi a adăugat că ambele părţi au vorbit despre acordarea unor garanţii că mecanismul de siguranţă pentru frontiera Regatului Unit cu Irlanda va fi doar "un aranjament temporar". "Acesta este un termen care nu a mai fost folosit şi cred că este semnificativ", a menţionat Hammond. "Ambele părţi au fost de acord că declaraţia politică poate fi extinsă, de exemplu, pentru a răspunde preocupărilor exprimate în unele părţi din Camera Comunelor privind drepturile angajaţilor", a susţinut el.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine