2019-08-18 14:04

BUDAPESTA îi declară război lui SOROS. Vezi de ce vor fi „măturate” ONG-urile finanțate de miliardar

 |  15:03
BUDAPESTA îi declară război lui SOROS. Vezi de ce vor fi „măturate” ONG-urile finanțate de miliardar

Guvernul lui Viktor Orban a pus gând rău organizațiilor neguvernamentela finanțate de miliardarul american, de origine maghiară, George Soros. Astfel, activitatea acestora va fi mult restricționată în Ungaria, a declarat Szilard Nemeth, vicepreședintele FIDESZ, partidul lui Viktor Orban, aflat la guvernare la Budapesta, se arată într-un material realizat de Bloomberg.

Decizia este luată în contextul apropiatei instalări la Casa Albă a lui Donald Trump, cunoscut ca adversar al lui Soros, mai ales având în vedere că miliardul a sprijint-o în campania pentru prezidențiale pe Hillary Clinton.

Ungaria, țară membră a UE, va folosi „toate mijloacele aflate la dispoziția sa” pentru a „mătura” ONG-urile finanțate de Soros, care deservesc interesele „capitaliștilor globali și promovează o corectitudine politică care este în defavoarea guvernelor naționale”, a afirmat Szilard Nemeth.

„Cred că situația internațională este oportună acum pentru o asemenea decizie”, a apreciat Nemeth, sugerând că este vorba de alegerea lui Donald Trump ca președinte al SUA.

Parlamentarii de la Budapesta vor începe să dezbată în curând o lege care ar permite autorităților să îi verifice (auditeze) pe directorii organizațiilor neguvernamentale.

Viktor Orban este primul lider european care l-a susținut public pe Trump, în timpul campaniei prezidențiale, el ignorând de-a lungul timpului toate avertismentele și criticile venite dinspre Bruxelles și Washington după ce și-a anunțat intenția de construi o „democrație iliberală” în Ungaria.

În timpul campaniei electorale pentru Casa Albă, Donald Trump l-a acuzat pe George Soros că este parte a unei "structuri globale de putere care este responsabilă pentru deciziile politice care au dus la jefuirea clasei muncitoare, a lăsat țara fără bogății și a băgat bani în buzunarele unui grup restrâns de entități financiare și politice".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-11Parerea ta...

UN ROMAN CARE A VOTAT
11 Ian 2017

In Ungaria poporul si par lamentul au COLOANA VERT EBRALA.....La noi SOROS conduce si are partidul PSR ( a se citii "PART IDUL SOROS IN ROMANIA"). NU ESTE NORMAL..... LA N OI SE POATE ORICE SUNTEM O COLONIE.....
ANDREI PLOSCA
12 Ian 2017

BROSCOIUL ASTA ESTE TATUC U DROGATILOR DIN ROMANIA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray