2019-11-12 23:52

Budapesta n-are încredere în Guvernul Victor Ponta: Ungaria pregătește un gard metalic la granița cu România

 |  21:55
Budapesta n-are încredere în Guvernul Victor Ponta: Ungaria pregătește un gard metalic la granița cu România

Atitudinea României în problema crizei imigranților ilegali nu pare să fi convins Executivul de la Budapesta. Oficialii ungari au anunțat că au în vedere construirea unui nou gard metalic pe un sector al frontierei cu România.

Guvernul condus de Viktor Orban este hotărât să împiedice intrarea imigranților ilegali în Ungaria. Autoritățile de la Budapesta au anunțat marți construirea unui gard metalic pe un segment al frontierei cu România, informează Mediafax. „Măsura este necesară pentru că traficanţii de persoane care tranzitează Serbia îşi schimbă rutele, existând probabilitatea să se îndrepte spre România”, a explicat Peter Szijjarto, șeful diplomației ungare. Ministerul Afacerilor Externe și-a exprimat deazacordul cu măsura anunțată de Ungaria. „Ridicarea unui gard între două state membre ale Uniunii Europene şi care sunt parteneri strategici nu este un gest corect din punct de vedere politic, în conformitate cu spiritul european”, se arată într-un comunicat al diplomației de la București

Măsuri

Ungaria a instituit, începând de marți, reguli mult mai stricte pentru combaterea imigrației ilegale. Noile prevederi califică trecerea ilegală a frontierei ca infracțiune ce se pedepsește cu trei ani de închisoare și expulzarea din țară. Coordonarea unor operațiuni de trafic de persoane poate să aducă o pedeapsă de zece până la 20 de ani de detenție. De asemenea, Guvernul poate decreta stare de urgență și ordona armatei să se implice, alături de poliție, și biroul pentru imigrație, în protejarea frontierelor țării.

Zoltan Kovacs, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Budapesta, a declarat că noile măsuri vor permite oprirea fluxului de imigranți la granițe. „Cine vrea să înainteze o solicitare de azil poate face acest lucru în conformitate cu legile internaționale”, a adăugat oficialul guvernamental. Potrivit Agerpres, Viktor Orban a explicat că refugiații care nu au înaintat o solicitare de azil în Serbia, „o țară sigură” din Europa, vor fi respinși.

Primele persoane care au intrat sub incidența noilor legi sunt 60 de imigranți care au fost acuzați de distrugerea unor secțiuni din lanțul de sârmă ghimpată amplasat la frontiera cu Serbia. Ei riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la cinci ani. Peste 9.300 de persoane au fost reținute doar luni de forțele de ordine ale Ungariei. Potrivit Mediafax, Budapesta a dezvăluit că, de la începutul anului, au fost reținuți 191.702 de imigranți ilegali și 1.117 traficanți de persoane. Din cauza numărului mare de persoane care încearcă să treacă în Ungaria, în județele Bacs-Kiskun şi Csongrad din sudul țării a fost decretată stare de criză, punctele de frontieră Roszke și Assotthalom fiind închise.

Frontieră închisă

Frontiera ungaro-sârbă a fost sigilată de autoritățile de la Budapesta în noaptea de luni spre marți cu ajutorul unui vagon de tren dotat cu sârmă ghimpată, relatează Mediafax. Persoanele care intenționează să intre în Ungaria sunt obligate să o facă numai prin punctele oficiale de trecere. Numeroase indicatoare au fost montate pentru a-i îndruma pe imigranții ilegali spre cele mai apropiate puncte vamale. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-15Parerea ta...

UTOPI REALE
15 Sep 2015

Bravo lor . Cu ocazia asta i-si recunosc granitele .
UN NATIONALIST ROMAN
16 Sep 2015

Traiasca Orban . Daca ai nevoie , vin sa te ajut . Aparam Europa de invadatori .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray