2020-01-29 04:54

Bulgaria: Gheorghi Bliznaşki a fost numit în funcţia de premier

 |  23:01
Bulgaria: Gheorghi Bliznaşki a fost numit în funcţia de premier

Conferenţiarul constituţional Gheorghi Bliznaşki va conduce Guvernul interimar de la Sofia. El a fost numit de preşedintele bulgar, Rosen Plevneliev, pentru un mandat care se va încheia pe 5 octombrie.

Rosen Plevneliev, preşedintele Bulgariei, l-a numit marţi pe conferenţiarul constituţional Gheorghi Bliznaşki în funcţia de prim-ministru. Acesta va conduce Guvernul până la alegerile anticipate din 5 octombrie. Preşedintele Plevneliev a precizat că va semna un decret pentru stabilirea alegerilor anticipate şi dizolvare a Parlamentului. Legislativul bulgar s-a întrunit luni pentru ultima dată pentru a vota bugetul şi amendamentele privind cheltuielile pentru sănătate.

În noul legislativ condus de Bliznaşki, conservatorul Iordan Bakalov va fi ministru de Interne, iar Daniel Mitov  va ocupa funcţia de ministru de Externe. Potrivit Mediafax, Guvernul va Bliznaşki va avea patru vicepremieri: Ekaterina Zaharieva (economie), Iordan Hristokov (afaceri sociale), Iliiana Tanova (afaceri europene) şi Hristo Ivanov (Justitţie).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine