2020-06-06 23:45

Camioanele fără şofer, pe cale să circule pe drumurile publice din Olanda în cinci ani

 |  10:51
Camioanele fără şofer, pe cale să circule pe drumurile publice din Olanda în cinci ani

Olanda a prezentat un plan pentru introducerea în termen de cinci ani a camioanelor autonome, adică fără şofer, pe drumurile care leagă portul Rotterdam de alte oraşe. De asemenea, ţara intenţionează să facă în acest scop simulări pe calculator, dar şi teste cu autovehicule.

Ministrul Infrastructurii şi Mediului, Melanie Schultz van Haegen a precizat că autorităţile analizează legislaţia rutieră pentru a face posibilă testarea maşinilor fără şofer pe drumurile publice, potrivit Mediafax.

Ministerul va înainta un proiect de lege care ar face posibilă testarea maşinilor autonome, precum şi planuri pentru desemnarea unor anumite drumuri şi condiţii pentru derularea testelor anul următor.

Planul a fost depus în Parlament de o asociaţie care reuneşte organizaţii industriale şi de cercetare.

"Vrem să derulăm primele demonstraţii la începutul anului următor şi să facem teste într-un mediu controlat cât mai curând posibil", a afirmat un purtător de cuvânt al Organizaţiei pentru Cercetare Ştiinţifică Aplicată din Olanda.

Alte ţări europene au lansat proiecte similare, însă planul Olandei este unic "pentru că niciun alt proiect nu are o ţintă fermă de a aduce maşinile autonome pe piaţă în cinci ani, cu sprijinul guvernului", a mai spus purtătorul de cuvânt.

"Există numeroase beneficii ale trecerii la camioane autonome. Acestea au nevoie de mai puţin spaţiu pe drum şi folosesc asfaltul mai eficient; evită blocajele în trafic şi reduc accidentele. Sunt, de asemenea, mai prietenoase cu mediul", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Infrastructurii şi Mediului.

Proiectul prevede ca în cinci ani camioanele fără şofer să fie folosite pentru a livra bunuri din portul Rotterdam.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-17Parerea ta...

ADRIAN
17 Iun 2014

sunt mai prietenoase cu mediul??? adica nu trag si ele un pishu, un kk.... :)))))
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine