2020-04-09 23:29

Cancelarul Austriei: Ființe umane sunt folosite pentru a face presiuni asupra Europei

 |  13:18
Cancelarul Austriei: Ființe umane sunt folosite pentru a face presiuni asupra Europei

Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, a declarat că acțiunea Turciei de deschidere a porților către Europa, migranților și refugiaților sirieni, este un atac asupra UE și Greciei, transmite France Presse.

''Este un atac al Turciei contra Uniunii Europene şi Greciei. Fiinţe umane sunt utilizate pentru a face presiuni asupra Europei'', a declarat Kurz într-o conferinţă de presă consacrată situaţiei din Siria şi celei de la frontiera turco-greacă, unde sunt comasaţi mii de migranţi sirieni care încearcă să ajungă în Europa.

Şeful executivului de la Viena a subliniat că oficialităţile europene ar trebui să se opună ''unei acţiuni organizate cu bună ştiinţă de preşedintele Erdogan'' care foloseşte solicitanţii de azil ''ca pe arme''.

''Dacă noi cedăm în faţa presiunii turce, dacă preşedintele Erdogan iese ca un învingător care decide dacă zeci de mii de fiinţe umane pot să se îndrepte rapid către Grecia şi UE, atunci alte sute de mii vor urma şi astfel se va pune capăt liberei circulaţii în Europa'', a accentuat Sebastian Kurz.

El a calificat situaţia de la frontiera dintre Turcia şi Grecia drept un ''test al adevărului'' pentru Europa şi a avertizat că nu trebuie să se repete criza migranţilor din 2015, solicitând consolidarea protecţiei frontierelor externe ale Uniunii Europene.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a somat luni Europa să-şi asume ''partea sa de povară'' în privinţa primirii migranţilor şi refugiaţilor sirieni după ce le-a deschis porţile către Europa, în încercarea de a obţine un sprijin sporit din partea Occidentului în Siria.

''După ce ne-am deschis frontierele, numărul celor care s-au îndreptat spre Europa a atins sute de mii. În curând, acest număr se va exprima în milioane'', a afirmat Erdogan.

Aproximativ 13.000 de migranţi şi refugiaţi, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, sunt comasaţi de-a lungul celor 212 km ai frontierei terestre turco-greceşti, aşteptând să intre în Grecia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-03Parerea ta...

CORECT
03 Mar 2020

Da ! ii dam dreptate Cancelarul austriac, Sebastian Kurz. Grecia se așteaptă la un sprijin „puternic” al UE în cadrul crizei de refugiați. Noi romanii ce facem intre timp? Stam deoparte si privim ? Sau ne vom plânge Uniunii Europene ca am fost invadați? Sau vom Lupta cu alte boli de tuberculoza , sida, covid-19 , si multe altele
COMISARUL PARAIPAN
03 Mar 2020

Austria geme de politicieni mituiti de mafia lui soros si cine mai crede in lacrimile de crocodil ale astora inseamna ca n-a fost niciodata la teatru.Cele mai mai curve din politica mondiala sunt la Viena si/sau Bruxelles.Vorbitul nu costa nimic si poti sa spui orice doar sa-l faci fericit pe prostul care te voteaza,dupa care in weekenduri negociezi spaga la orice chestie "ilegala".Cum de toti oligarhii spala miliarde la Viena?inseamna ca masina de spalat e foarte eficienta
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine