2019-08-17 13:49

Canicula a ucis zeci de persoane la Tokyo, alte mii ajungând la spital

 |  13:29
Canicula a ucis zeci de persoane la Tokyo, alte mii ajungând la spital

Valul de caniculă din ultimele trei săptămâni a făcut în Tokyo cel puţin 62 de morţi. În plus, aproape 20.000 de persoane au fost spitalizate din cauza căldurii, în condiţiile în care temperatura depăşeşte 30 sau 35 de grade Celsius la umbră în numeroase zone din estul, centrul şi vestul Japoniei.

În ultimele 30 de zile, bilanţul persoanelor spitalizate este de două ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, uneori fiind vorba despre grupuri întregi de elevi sau, cel mai adesea, persoane în vârstă, scrie Mediafax. Cea mai parte a victimelor decedate sunt trecute de vârsta de 65 de ani, fiind găsite fără suflare în propriile grădini, inclusiv în sere, sau închise în casă.

Din cauza unui deficit de producţie legat de absenţa reactoarelor nucleare autorităţile recomandă economisirea electricităţii şi utilizarea raţională a aparatelor de aer condiţionat personale prezente în majoritatea locuinţelor şi fără de care temperatura din case poate deveni insuportabilă. Voluntarii merg uneori în vizită la persoane în vârstă pentru a le încuraja să bea apă cu regularitate şi să-şi regleze corect aparatele de aer condiţionat, dar aceste acţiuni, ca şi îndemnurile la precauţie transmise de presă, nu sunt suficiente.

În 2013, sezonul ploios nu a fost intens şi s-a terminat prea devreme în estul Japoniei, fiind urmat imediat de zile toride. Totuşi, precipitaţii abundente cad în regiunile din nord-vest.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2013-07-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray